B&W C Lendelede haalt de belle in Michelbeke

Yasmine Tomme. © (Foto VDB)
Redactie KW

De dames van Lendelede die sedert woensdag zeker waren van het behoud in de Liga A kwamen in Michelbeke 0-2 voor maar de thuisploeg riposteerde om in de belle de dagzege aan huis te houden.

Lendelede had maar acht fitte speelsters meer voorhanden want zowel Hinneburg als Vermander, Lecluyse en Verrelst waren niet wedstrijdfit. Met Tomme als libero en alleen nog tweede spelverdeelster Deforche had coach Wittebolle dan ook weinig speelruimte. De inleidende beurten was dat evenwel niet nodig want Lendelede kon in een aanvankelijk gelijk opgaande eerste set via een aanvallend sterke Smeets die in het centrum stond voor Lecluyse bij 14-14 een kleine kloof slaan. In het setslot kon Radovic voor de thuisploeg een 21-23 naar 24-25 omslaan. Michelbeke had evenwel aan twee setballen niet voldoende, Lendelede verzilverde bij 25-26 hun eerste setbal wel naar 25-27.

Zelfde scenario zowat de eerste herneming met Lendelede dat weer bij 14-14 een driepuntenkloof bijeen kreeg die naar15-20 en de 21-25 verdubbeling doorgetrokken werd.

Lendelede leek begin derde beurt bij 4-8 op weg naar een stuntzege maar van dan af was Radovic bij Michelbeke niet meer af te stoppen en bij 19-21 kreeg Lendelede geen punt meer op het bord om met 25-21 de aansluitingsset te moeten toestaan. Dat brak de veer bij Lendelede dat in set vier rap de rol moest lossen, 13-7 achter kwam en zich nooit meer herstelde om met 25-16 de belle toe te staan. Daarin kon Lendelede een 6-3 nog naar 7-6 herleiden om finaal 15-9 te verliezen. Meteen kan de ploeg na een lang en slopend seizoen op adem komen om daarna een nieuw Liga A-seizoen voor te bereiden.

(RB – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier