B&W C Lendelede Dames met bellewinst in Antwerpen

B&W C Lendelede Dames wint met bellewinst (archiefbeeld). © VDB

Na de ontgoochelende midweekse nederlaag in As haalde B&W C Lendelede belangrijke behoudswinst bij Antwerpen en wipt met één punt weer over Jaraco As. Antwerpen opende met 25-18 deelwinst, Lendelede stelde 23-25 gelijk waarna de thuisploeg 28-26 verdubbelde. De bezoeksters dwongen met 21-25 de belle af om daarin met 6-15 twee wedstrijdpunten te versieren.

Lendelede moet het nog altijd doen zonder middenspeelster Hinneburg en libero Vermander wat Tomme in de liberotrui brengt. Van de Vyver verzoegde de distributie met Smeets als hoofdaanvalster. Leys en Stojanovic bevolkten het centrum met Coessens en Zwaanswijk op de receptie/hoek.

Lendelede opende het best, maar zag een 6-9 naar 10-9 omgezet. Toen bij 15-14 de thuisploeg vooral door het centrum succes kende, stond het 20-14 wat uiteindelijk in 25-18 resulteerde.

De eerste herneming nam Lendelede weer het initiatief en kon via vooral Zwaanswijk bij 11-12 een vijfpuntenkloof op het bord krijgen die naar de gelijkmakende set leidde. De thuisploeg drong nog fel aan en dichtte naar 20-21, maar Lecluyse kon blokkend de 23-25 vastleggen.

Ook in set drie nam Lendelede eerste een bonus (11-14), maar Antwerpen dichtte naar 20-20 na een discutabele beslssing van de wedstrijdeiding. In een prangend setslot kon Lendelede een eerste setbal bij 23-24 niet verzilveren en kon Antwerpen de derde setbal bij 27-26 wel naar de 28-26 verdubbeling omzetten.

De bezoeksters gaven zich evenwel via vooral Zwaanswijk en Lecluyse nog niet gewonnen en in een aanvankelijk gelijkopgaande vierde beurt bewerkte Zwaanswijk na een 11-11 een voorsprong van 11-17 voor Lendelede die naar 21-25 doorgetrokken werd. In de belle liep Antwerpen 4-1 uit, maar Lecluyse kon blokkend en aanvallend Lendelede naar 4-6 brengen en mee met Zwaanswijk de 6-15 op het bord slaan.