AVO Beveren wint 1-3 op Lendelede

© VDB
Redactie KW

In het tweede deel van zijn dubbel competitieweekend kon B&W C Lendelede twee sets knap weerwerk bieden aan Asterix Beveren maar blijft wel puntenloos acher.

Geen Verrelst op de receptie/hoek nadat zij zaterdag in Michelbeke hernam na revalidatie waarbij Coessens en Tomme op de receptie/hooek plaats vatten. Ook Smeets werd maar heel even ingebracht want was zaterdag oook al niet topfit wat de jonge Vandewiele als hoofdaanvalster weer in de ploeg bracht. Lecluyse en Hinneburg bevolkten het centrum want ook Stojanovic die gisteren maar het laatste gedeelte van de wedstrijd afwerkte werd gespaard. Van de Vyver was spelverdeelster.

De inleidende sets verliepen identiek met Lendelede dat aanvankelijk gelijke tred kon houden maar dan via 9-14 naar 11-19 verwezen werd om 16-25 te verliezen. De eerste herneming sloeg een aanvalskrachtiger Asterix bij 7-7 de kloof naar 7-12 en de 14-25 verdubbeling.

De derde beurt bleef bij de bezoeksters spelverdeelster De Leeuw, volgend seizoen weer bij Lendelede aan de slag, in de huppelhoek en de thuisploeg kon een 8-11 naar 12-12 herleiden om efficiënter afwerkend de kloof naar 18-14 te slaan en met 25-20 de aansluitingsset te winnen. In set vier startte AVO weer in zijn basisopstelling met De Leeuw op de spelverdeling, Lendelede klampte evenwel heel verdiensteljk aan en kon tot 18-18 gelijke tred houden. Een 18-22 werd nog even herleid naar 20-22 maar Asterix vermeed met 22-25 de belle.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier