Arnaud zorgt voor nieuwe wind door Bewegingsschool Volley Menen

Arnaud Soetaert voelt zich in zijn sas in de Bewegingsschool Jong Volley Menen: "Door de kinderen van kleins af aan wat balvaardigheden bij te brengen, kunnen we meteen ook potentieel talent spotten." © CLL
Redactie KW

De Bewegingsschool Jong Volley Menen heeft er sinds vorig jaar een enthousiaste, jonge trainer bij. Arnaud Soetaert (18) zorgde voor een nieuwe wind. “We groeiden ondertussen al uit van vijf naar achttien leden” klinkt het gepassioneerd.

We horen het vaak uit de mond van vooral mensen op leeftijd: de jeugd spendeert al haar tijd aan het kleine scherm. Smartphones, tablets, laptops en spelletjescomputers zijn de norm geworden, bewegen is dat helaas heel wat minder.

“Bewegen is en blijft nochtans belangrijk. Zowel voor jong als oud maar het is vooral op jonge leeftijd dat we mensen echt warm kunnen maken voor een sportactiviteit.” Aan het woord is Arnaud Soetaert, de 18-jarige Menenaar die vorig jaar de rangen van de Bewegingsschool Volley Menen wist te vervoegen.

Passie voor volley

“Ik heb altijd al een passie gehad voor volleybal maar toen ik, vanwege mijn studies, richting Ieper trok, zocht ik mijn toevlucht in hockey. Mijn zus bleef echter nog steeds actief binnen Volley Menen en op die manier werd de vlam nooit gedoofd. Toen de vraag kwam of ik me wilde engageren binnen de Bewegingsschool twijfelde ik niet. Het was de vonk die ik nodig had om de kleine vlam weer te laten opflakkeren.”

Kinderen kunnen vanuit dit programma doorgroeien naar de volleyploegen van Menen

Kinderen, bewegen en volleybal, het is een niet alledaagse keuze en toch voor de hand liggend. “Menen heeft een rijke volleybalgeschiedenis op hoog niveau”, gaat Arnaud verder. “Alleen is het vinden van nieuw en jong talent, in zowat iedere branche, een steeds groter wordende uitdaging. Met de Bewegingsschool, een project dat loopt binnen Volley Menen, proberen we twee vliegen in één klap te slaan.”

“Eerst en vooral gaat het hier om een bewegingsschool in de puurste zin van het woord. We leren kinderen, vanaf het tweede kleuterklasje, spelenderwijs omgaan met sport en beweging. Het zijn geen volleyballessen pur sang maar de link is natuurlijk nooit ver weg.”

Talent spotten

“Dat brengt dan meteen ook het tweede luik van de Bewegingsschool naar voren. Door de kinderen van kleins af aan wat balvaardigheden bij te brengen, kunnen we meteen ook potentieel talent spotten. Idealiter kunnen de kinderen dan vanuit dit programma doorgroeien naar de volleybalploegen van Menen.”

De Bewegingsschool is niet nieuw maar zat wel een tijdlang in het slop. “Toen ik vorig jaar aan boord kwam, hadden we nog een vijftal leden”, weet Arnaud. “Met een frisse mentaliteit ben ik aan de slag gegaan door gebruik te maken van sociale media en zelfs via de meer traditionele manier van adverteren. Volley Menen steunde me hierin volledig en op die manier konden we het ledenaantal ondertussen al opkrikken naar 18 kinderen.”

“We kunnen de sportieve structuur gebruiken en we worden ook omringd door mensen die weten waar de klepel hangt. Ik durf dan ook al vooruitkijken en ik hoop dat we onze leerlingen uiteindelijk gaan zien doorgroeien en vooral openbloeien tot vaste spelers in de hoogste klasse.”

Meer info over de Bewegingsschool via https://www.facebook.com/volleymenen/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier