Apollo Koekelare heeft opnieuw damesteam in Promo 4: “We kijken niet al te ver vooruit”

Staand: Laurien De Weert, Pauline Borczyk, Dite Verschaeve, Manon Maekelberg, Fee Viaene en Siska Missiaen. Zittend: Fien Vandepoele, Flore Seyaneve, Janne Beuselinck en Bregje Decloedt. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Apollo Koekelare heeft sinds dit seizoen opnieuw een ploeg in Promo 4. Wegens een gebrek aan speelsters voor een seniorenploeg zette de vereniging de voorbije jaren uitsluitend in op haar jeugdwerking. Die blijft belangrijk. Tegelijk hoopt de club op termijn naar Promo 3 te kunnen.

“We hebben opnieuw voldoende speelsters voor een competitieve damesploeg”, zegt coach en bestuurslid Siska Missiaen (37). “Verschillende meisjes die vorig seizoen nog bij de provinciale U17 aantraden en enkele ervaren speelsters die terugkeerden, vormen het hart van de ploeg.”

“We zijn zonder enige ambitie aan het seizoen gestart, maar we doen het goed en dat is een leuke vaststelling. We bekijken zien wel waar we uitkomen. Het is onze ambitie om op termijn een plaatsje te veroveren in Promo 3. Voor de ontwikkeling van mijn spelers zou dat een goede zaak zijn, want in Promo 4 spelen we regelmatig tegen ploegen die te weinig weerstand bieden.”

Het is ons lot dat grote clubs onze betere jongeren snel wegplukken

“We blijven hoe dan ook focussen op onze jeugdwerking”, gaat Missiaen verder. “We hebben maar een beperkt aantal jeugdploegen, maar wat we met die jonge spelertjes doen, willen we goed doen. Het blijft spijtig dat onze betere jongeren snel weggeplukt worden door de grote clubs in de regio. Dat is jammer genoeg een realiteit waarmee Apollo moet leren leven.”

Janne Beuselinck (22) is een van de speelsters die terugkeerden naar de ploeg. Ze genoot er haar jeugdopleiding. “Ik ben heel blij dat ik, samen met enkele vriendinnen van vroeger, weer bij Apollo speel. Toen onze seniorenploeg enkele jaren geleden opgedoekt werd, heb ik even bij VT Diksmuide en Volare Roeselare gevolleybald. In Promo 4 speel ik onder mijn niveau, maar het is leuk om weer dichter bij huis mijn hobby te beoefenen. Apollo is een warme club, met een groot hart voor al haar spelers.”

Haar team staat nu mooi tweede, maar de onderwijzeres uit Koekelare blijft voorzichtig. “We hebben een goeie ploeg, maar ik heb te weinig info over het niveau van de andere teams in de reeks om nu al uitspraken te doen over onze ambities. Siska is een gedreven coach en het evenwicht tussen jonge en ervaren spelers zit goed. Ik zou wel heel graag weer op een hoger niveau volleyballen. Promo 3 lijkt me een ideale reeks voor mezelf en onze ploeg.”

Zaterdag 15 oktober om 19 uur: Volley Oudenburg-Gistel – VC Apollo Koekelare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.