Alweer een nipte overwinning voor VKt Torhout A

Trainer Stefaan Decoster. © (Foto VDB)

Met de komst van de jonge talenten van Topsportschool Vilvoorde stond het team van coach Stefaan Decoster opnieuw voor een stevige uitdaging op zoek naar een eerste driepunter.

In de eerste set startten beide ploegen voorzichtig tot Torhout een kloofje kon slaan (10-7). De thuisploeg speelde geconcentreerd en diepte de voorsprong uit (18-12). Na een donderpreek van de bezoekende coach en mede door fouten bij de thuisploeg kwam Vilvoorde dichterbij (19-16). De Torhoutse dames wisten zich tijdig te herpakken en wonnen alsnog de eerste set met vrij ruim verschil (25-18).

VKt begon sterk aan de tweede set (6-1, 8-2) maar toen het spel bij de Torhoutenaren even stil viel, zag Vilvoorde zijn kans en kon het de achterstand verkleinen (17-13). Het werd nog zwoegen voor de thuisploeg dat toch de tweede set met 25-20 won.

Ook in derde set waren de bezoekers snel op achtervolgen aangewezen (9-4). Gaandeweg vond Vilvoorde echter het goede ritme en de voorsprong van de thuisploeg slonk zienderogen (14-12). Het bleef spannend tot het einde maar in de slotfase pakten de dames uit Vilvoorde toch de set (22-25).

De bezoekers hadden duidelijk vertrouwen getankt na deze setwinst en bij Torhout sloop er twijfel in de rangen. In het begin van de vierde set was VKt op achtervolgen aangewezen (5-8, 8-13) maar gaandeweg kroop de thuisploeg dichterbij (16-19, 19-23, 23-24).Uiteindelijk was de vierde set ook voor de bezoekers (23-25) en stonden de bordjes gelijk.

In een zenuwslopende laatste set mocht de thuisploeg met een voorsprong wisselen (8-5). In een prangende slotfase kwam Vilvoorde nog opzetten (10-8) maar VKt won alsnog de vijfde set (15-11) en de wedstrijd met het kleinste verschil.