Als finaledroom maar geen nachtmerrie wordt…

Menen speelde een goede reguliere competitie, kan het ook verrassen in de play-offs?© Maxime Petit
Menen speelde een goede reguliere competitie, kan het ook verrassen in de play-offs?© Maxime Petit
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Na het uitmuntend rapport in de reguliere competitie met een knappe derde plaats, droomt Decospan VT Menen van de eerste titelfinales uit de clubgeschiedenis. Daarvoor moet het de play-offs afsluiten als nummer één of twee. Maar is dat wel realistisch voor de jongens van coach Frank Depestele?

Is een eerste titelfinale voor Menen realistisch? Afgaande op de resultaten uit de eerste competitiefase, met onder meer winst in Maaseik en in Aalst, is het antwoord op die vraag positief. Dit Menen kan wel degelijk nog eens verrassen, al schuilen er nog heel wat gevaren om de hoek…

Kapitein als belangrijke factor

Zo is er de blessurelast die de ploeg al een seizoen lang teistert. Maar net voor de start van de play-offs loopt de Meense ziekenboeg als bij wonder zo goed als helemaal leeg. En dat mag een klein mirakel genoemd worden, want Jelle Sinnesael brak nog maar vier weken geleden zijn pink op training. Toch mokert hij sinds begin deze week weer ballen op het parket alsof er letterlijk nooit iets aan de hand was. De kapitein wordt een belangrijke factor, want als hij even goed rendeert als in de periode voor zijn blessure ,dan vormt hij met Martijn Colson het gevaarlijkste middenduo van de competitie.

Minstens even cruciaal wordt de comeback van Seppe Rotty. De jonge springveer die voor Nieuwjaar bijna op zijn eentje Maaseik oprolde, is al sinds midden december out met een enkelblessure en een gesprongen appendix. Hij traint sinds dinsdag opnieuw voluit, maar het is maar de vraag of hij zaterdag al klaar is voor het grote werk. Ook Leonis Dedeyne doet weer voorzichtig mee nadat een rugblessure hem een tijdje aan de kant hield. Anshel Ver Eecke daarentegen komt dit seizoen niet meer in actie als hoekaanvaller. Dat werd in samenspraak met de technische en de medische staf beslist. De Menenaar is al sinds mei out en wil de rest van zijn loopbaan niet hypothekeren door nu nog risico’s te nemen voor de komende zes matchen. Ver Eecke focust zich voor de rest van het seizoen op de liberopositie, waar hij in januari al zijn meerwaarde toonde.

Volwaardige libero’s

En zo heeft Frank Depestele met Ver Eecke, Red Dragon Lowie Stuer en Yentl Bille drie volwaardige libero’s in de rangen. Geen andere ploeg uit de reeks die met zo’n luxeprobleem kampt. Aan de spelverdeling blijft de Fin Akseli Lankinen incontournable en zal Trifon Lapkov als hoofdaanvaller voor de punten blijven zorgen. Het zal nodig zijn als Menen zaterdag weer wil stunten tegen Maaseik. De Limburgers zouden hun bekerkater van vorige week na een desastreus vertoon tegen Roeselare maar al te graag doorspoelen met een knalprestatie in de Vauban.

Ondertussen hebben de Maaseik-spelers wel een zware verplaatsing naar Rusland in de benen. Dit is misschien wel dé uitgelezen kans voor Sinnesael en co. om toe te slaan en zo een eerste stap richting de finaledroom te zetten. Als dat niet lukt en Decospan loopt de week erna weer een blauwtje op in Leuven, dan liggen de kaarten er plots helemaal anders voor. De twijfel zou alleen maar toenemen, zeker omdat de aanloop naar de play-offs met een paar vriendschappelijke non-matchen ook al niet gesmeerd liep. En die finaledroom? Die zou in het slechtste geval wel eens kunnen omslaan in een nachtmerrie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.