Voor alle duidelijkheid: de spelers van Par-ky moeten niet vertrekken, maar de club zal wel alle medewerking verlenen als de zes spelers (Stuer, Ver Eecke, Sinnesael, De Beul, Vandecaveye en De Vries) die nog onder contract liggen in het tussenseizoen een transfer kunnen versieren. Er zal geen afkoopvergoeding geëist worden.

Vertrek nog niet zeker

Of die boodschap ook zal zorgen voor een leegloop is verre van zeker, aangezien afscheidnemend voorzitter Pierre Vandeputte al garanties gaf over de uitbetaling van die spelers, ook voor volgend seizoen. "Ik zal alle contractuele verplichtingen nakomen", stelde hij iedereen gerust. Sommige van die spelers hebben een degelijk contract bij Menen en het is ook niet zeker dat zij zich nog financieel kunnen verbeteren. Daarom zouden die jongens wel geneigd zijn om te blijven.

In de nasleep van alle clubperikelen besliste Jelle Sinnesael al te investeren in zijn toekomst na zijn actieve loopbaan. Hij wordt in principe trainer bij Marke-Webis B in eerste divisie. De ploeg nam vorige week afscheid van trainer-coach Jean-Philippe Detournay. "Dinsdagavond zal ik proefdraaien", geeft de middenman mee. "Als dat goed meevalt, dan blijf ik me engageren als trainer bij de club waar ik zelf mijn hele jeugd doorliep en waar ik 4 jaren in de eerste ploeg actief was. Bart Vandewalle zou de coaching op zich nemen aangezien ik mij in het weekend nog ten volle wil concentreren op de verplichtingen als speler bij Menen."

Oproep van kapitein Sinnesael

Marke-Webis B kent een lastig seizoen en strijdt tegen de degradatie. De ontslagen Waalse coach die er nog maar sinds augustus aan de slag was, kreeg zijn team nooit op de rails en de spelers stonden niet meer achter zijn tactische keuzes. Aan Sinnesael dus om het tij te doen keren. "Of dat zal lukken weet ik nog niet. Ik heb nog geen ervaring als trainer en het is niet omdat je een mooie loopbaan kent als speler dat je ook slaagt als trainer. De komende weken zal moeten blijken in hoeverre het mij lukt."

Sinnesael is nog niet van plan om Menen als speler te verlaten. "Ik blijf hopen dat het goedkomt en dat we binnenkort nieuwe sponsors en een nieuwe voorzitter mogen verwelkomen. Hierbij doe ik ook een warme oproep aan potentiële geldschieters om in de bres te springen voor deze fantastische club die niet mag ten onder gaan. Dat zou pas echt zonde zijn. Ik had altijd gehoopt om hier op een schitterende manier afscheid te kunnen nemen als kapitein en nadien misschien een andere functie te vervullen. Ik blijf nog altijd geloven dat het kan."

(MP)

Voor alle duidelijkheid: de spelers van Par-ky moeten niet vertrekken, maar de club zal wel alle medewerking verlenen als de zes spelers (Stuer, Ver Eecke, Sinnesael, De Beul, Vandecaveye en De Vries) die nog onder contract liggen in het tussenseizoen een transfer kunnen versieren. Er zal geen afkoopvergoeding geëist worden.Of die boodschap ook zal zorgen voor een leegloop is verre van zeker, aangezien afscheidnemend voorzitter Pierre Vandeputte al garanties gaf over de uitbetaling van die spelers, ook voor volgend seizoen. "Ik zal alle contractuele verplichtingen nakomen", stelde hij iedereen gerust. Sommige van die spelers hebben een degelijk contract bij Menen en het is ook niet zeker dat zij zich nog financieel kunnen verbeteren. Daarom zouden die jongens wel geneigd zijn om te blijven. In de nasleep van alle clubperikelen besliste Jelle Sinnesael al te investeren in zijn toekomst na zijn actieve loopbaan. Hij wordt in principe trainer bij Marke-Webis B in eerste divisie. De ploeg nam vorige week afscheid van trainer-coach Jean-Philippe Detournay. "Dinsdagavond zal ik proefdraaien", geeft de middenman mee. "Als dat goed meevalt, dan blijf ik me engageren als trainer bij de club waar ik zelf mijn hele jeugd doorliep en waar ik 4 jaren in de eerste ploeg actief was. Bart Vandewalle zou de coaching op zich nemen aangezien ik mij in het weekend nog ten volle wil concentreren op de verplichtingen als speler bij Menen."Marke-Webis B kent een lastig seizoen en strijdt tegen de degradatie. De ontslagen Waalse coach die er nog maar sinds augustus aan de slag was, kreeg zijn team nooit op de rails en de spelers stonden niet meer achter zijn tactische keuzes. Aan Sinnesael dus om het tij te doen keren. "Of dat zal lukken weet ik nog niet. Ik heb nog geen ervaring als trainer en het is niet omdat je een mooie loopbaan kent als speler dat je ook slaagt als trainer. De komende weken zal moeten blijken in hoeverre het mij lukt." Sinnesael is nog niet van plan om Menen als speler te verlaten. "Ik blijf hopen dat het goedkomt en dat we binnenkort nieuwe sponsors en een nieuwe voorzitter mogen verwelkomen. Hierbij doe ik ook een warme oproep aan potentiële geldschieters om in de bres te springen voor deze fantastische club die niet mag ten onder gaan. Dat zou pas echt zonde zijn. Ik had altijd gehoopt om hier op een schitterende manier afscheid te kunnen nemen als kapitein en nadien misschien een andere functie te vervullen. Ik blijf nog altijd geloven dat het kan."(MP)