Alissa Verclyte met Katjes Ieper dicht bij stunt tegen de leider

Alissa Verclyte. (Foto EF) © Alissa Verclyte. (Foto EF)
Redactie KW

Het was in het seizoensbegin wat zoeken en tasten voor de bijna volledig nieuwe ploeg van Katjes Ieper, maar ondertussen vinden de youngsters zoals de 15-jarige Alissa Verclyte steeds beter hun draai.

Leider Sijos Menen ondervond dat aan den lijve. Het verspeelde vorig weekend immers bijna de titel in de Ieperse sporthal. “We probeerden tegen de leider een nieuwe tactiek uit waarin ikzelf de rol van libero opnam”, legt Alissa Verclyte, normaal gezien spelend als receptie-hoek, uit. “Dat pakte bijzonder goed uit, want we moesten ons pas in de tiebreak bij een 16-14-stand gewonnen geven.”

Een superspannende match die toont dat we dit seizoen al veel vooruitgang geboekt hebben. Komend weekend trekken we naar Davo Wevelgem, derde in het klassement. In de heenmatch verloren we daar nog kansloos, maar waren we niet voltallig. We willen dus zaterdag zeker tonen dat we beter kunnen.”

“Ondertussen zijn we een hechte groep vriendinnen geworden”

“Zelf speelde ik vorig seizoen nog bij de U15 en het is toch wel een grote stap naar vierde provinciale. De tegenstanders zijn sterker en vooral meer ervaren dan ikzelf. Ik heb me wel al vrij goed kunnen aanpassen en dat is vooral de verdienste van de ploegmaats. In het begin was het wat raar omdat we elkaar niet echt kenden, maar ondertussen zijn we een hechte groep vriendinnen geworden.”

“Als we op ons elan voort kunnen gaan wacht er ons een mooie toekomst en kunnen we volgend seizoen misschien onze ambities bijstellen. We zullen dan allemaal een jaartje ouder en sterker zijn en wie weet wat er dan mogelijk is”, besluit de Ieperlinge.

(TV)

Zaterdag 24 maart om 15.30 uur: Davo Wevelgem C – Katjes Ieper.