https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Al zeven coronabesmettingen bij Decospan VT Menen

© MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Bij een nieuwe coronatestronde van dinsdag bleek dat er nog eens twee Menenspelers besmet geraakten met covid-19. De match van zaterdag tegen Haasrode Leuven in de Vauban kan in principe wel gewoon doorgaan.

In totaal zijn er al zeven positieve coronagevallen bij de grensclub. Maar de spelers die eerder al positief testten, mogen de trainingen hervatten waardoor coach Frank Depestele wel aan genoeg spelers geraakt voor de thuismatch van zaterdag tegen Leuven.

Het lijkt er dus op dat de club geen uitstel zal vragen en dat er gewoon, weliswaar zonder publiek, kan gespeeld worden. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Knack kon niet doorgaan wegens gebrek aan gezonde spelers.

Weekje quarantaine

Alleen een nieuwe testronde van komende vrijdag kan alsnog roet in het eten gooien. Als blijkt dat er nog bijkomende coronagevallen zijn, wordt de partij tegen Leuven op een later tijdstip afgewerkt.

De spelers die dinsdag positief getest hebben, moeten een weekje in quarantaine. Ze vertonen milde symptomen. De fitte spelers zullen er alles aan willen doen om Leuven te kloppen in de eigenste Vauban want de Vlaams-Brabanders zijn voorlopig de enigen die Menen dit seizoen al een nederlaag konden aansmeren. Twee weken geleden ging Decospan met 3-1 ten onder in Leuven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten