https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Aalst duwt Menen nog wat dieper in de put

Coach Depestele weet het ook even niet meer. © MP
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Menen heeft niet voor de kentering kunnen zorgen tegen topploeg Aalst. Ondanks iets beter vertoon in het derde spel ging het met 0-3 (17-25, 17-25 en 23-25) de boot in. Het blijft daarmee in de staart van de klassering hangen.

Wat een pechweek voor Menen. Woensdag in eigen zaal nog roemloos ten onder tegen directe concurrent Achel, donderdag Seppe Rotty zien uitvallen met een heupblessure, vrijdag moest Jente De Vries naar het ziekenhuis met een pink uit de kom en zaterdag was Wannes de Beul onderweg naar de match getuige van een zwaar ongeval op de autostrade waardoor hij pas later dan voorzien aankwam in Menen.

Tussen al deze miserie door toch ook een paar lichtpuntjes: Mathieu Vanneste heeft de individuele trainingen hervat maar is nog niet inzetbaar, De Vries kon ondanks die pinkblessure aantreden en ook Rotty stond ondanks twee gemiste trainingen gewoon weer op het blad en startte zelfs in de basis. Coach Depestele sloeg wel weer aan het roteren en gaf Bille een herkansing als libero. Daardoor schoof Ver Eecke weer door naar de gebruikelijke receptie-hoek. Met hem aan de opslag kende Menen een droomstart: 4-0.

Het lachen zou de grensploeg snel vergaan: eerste miste Bille zijn receptie, De Vries botste op het Aalsters blok en Sinnesael smashte keihard buiten: 6-9 en time-out. Bij 8-13 moest de kapitein al naar de kant voor De Beul, even later verving Ekstrand de jonge Rotty en bij 13-20 mocht Brems opdraven. Menen zou ondanks de wissels niet meer in het stuk voorkomen. De receptie was daarvoor weer te ondermaats.

Wannes De Beul (10) pompte nog wat enthousiasme in het team.
Wannes De Beul (10) pompte nog wat enthousiasme in het team.© MP

Depestele liet toch de spelers starten in set twee die het voorgaand spel afsloten. Mét Brems, Ekstrand en De Beul dus. Maar Decospan kreeg geen voet aan de grond. De scheidsrechter strooide nog wat zout in de wonde met een gele kaart voor Menen. Helemaal overbodig in een sportieve match (1-5). Nadien probeerde Decospan iets aan de achterstand te doen en dat lukte ook gedeeltelijk: 9-12 via De Vries maar dan weer een directe receptiemisser van Bille (9-14) en een blok van Van de Voorde die een eind maakten aan de inhaalrace. Smit tekende voor de 14-20 en de afstraffing werd alsmaar groter: 14-23 en boeken toe.

Toch nog even ambiance in de Vauban wanneer Colson een blok lukte bij 8-7. Zou een mirakeltje dan toch nog in de maak zijn? Niet direct want Aalst dook bij 11-12 in een time-out van de thuisploeg. En dan worstelde Menen met de refs. Eerst kreeg het een rotatiefout tegen en dan werd een toetsfout van Aalst niet gefloten. Het licht protest dat erop volgde leverde Menen een rood karton op. Zeer sneu voor Decospan dat zo na een comeback (15-15) weer op achterstand kwam. Maar van ophouden wilde de thuisploeg niet weten.

Aanval Ver Eecke.
Aanval Ver Eecke.© MP

Het werd bitsig, ook bij 19-19 toen bezoekende speler Staszewski verbaal agressief uithaalde. Het leverde maar geel op. Een outsmash van Gorski deed Menen weer dromen (21-19) en dan volgde weer het afgezaagd receptieliedje. Aalst weer op 21-23. Die voorsprong zou het niet meer afgeven.

Geen midweekmatch voor Menen maar volgende zaterdag wel weer een thuisduel voor de boeg. Gent komt dan op bezoek naar de Vauban. Het hoeft geen betoog dat Decospan die partij moet winnen als het de play-offs wil bekampen na Nieuwjaar.

(MPM/Foto’s MPM)

Voor meer relevante informatie, zie ook Appartement te huur in Aalst

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten