Roeselare Jeroen Meus verwent volleyballers van Knack Roeselare

De afscheidnemende spelers Ruben Van Hirtum en Stijn Dejonckheere hadden nog een verrassing in petto voor hun ploeggenoten en lieten de bekendste televisie-kok van het land naar Schiervelde komen met zijn programma Dagelijkse Zomerkost. Hoe dat verliep, is vanavond te bekijken op Eén.

Roeselare Matthijs Verhanneman maakt comeback bij Red Dragons, Pieter Coolman zegt af

Over anderhalve week beginnen de Red Dragons van bondscoach Brecht Van Kerckhove met 22 spelers aan de voorbereiding op het intercontinentaal olympisch kwalificatietoernooi dat van 9 tot en met 11 augustus plaatsvindt in de Ahoy in Rotterdam. Met de Verenigde Staten (brons in Rio), gastland Nederland en Zuid-Korea als tegenstanders wordt de kwalificatie een zware klus.

Wevelgem Yellow Tigers sluiten Nations League af met 3-2 zege tegen Italië

De Yellow Tigers (FIVB-19) hebben hun campagne in de Nations League donderdag in schoonheid afgesloten. In het Turkse Ankara versloegen ze Italië (FIVB-8) met 3-2. De setstanden waren 12-25, 25-20, 16-25, 25-14 en 15-10. De Wevelgemse Manon Stragier viel in.

Brazilianen te sterk voor Yellow Tigers in Nations League

In de voorlaatste wedstrijd van de Volleyball Nations League verloor België, met de Wevelgemse Manon Stragier als invaller, met 3-0 van topper Brazilië. Dinsdagavond nam Brazilië de leidersplaats in de Nations League over van Turkije.

Red Dragons zijn zeker van behoud ondanks nieuwe nederlaag

De Belgische volleymannen hebben zaterdag hun zesde en laatste wedstrijd in de European Golden League verloren. De Red Dragons (FIVB 12) gingen in Poprad op bezoek in Slovakije (FIVB 27) met 3-1 de boot in. De setstanden waren 21-25, 25-22, 25-20 en 25-21. De Belgen zijn met amper een zege in zes duels zeker van het behoud in de Golden League, omdat Finland in een andere groep nog minder punten haalde.

Ieper Beachvolley op Ieperse Grote Markt

Komend weekend vormt de Grote Markt het epicentrum voor het Belgische beachvolleybal. Vrijdagavond komen de recreanten in actie, zaterdag en zondag is de nationale top aan de slag.

Westende BVC 't Zeetje: een eerste beachvolleyclub aan onze Belgische kust

Eindelijk is het zover: we hebben een beachvolleyclub aan de Belgische kust. De oprichting van BVC 't Zeetje is een idee van Mano Vandemoortel (32) uit Sint-Michiels. "Voorlopig is het nog kleinschalig, maar onze club kan snel groter worden. We zien wel waar we uitkomen."

Yellow Tigers winnen net niet tegen challenger

In het Duitse Stuttgart speelden de Yellow Tigers (FIVB 19) opnieuw tegen een challenger in de Volleybal Nations League. De Dominicaanse Republiek (FIVB 10) toonde zich het sterkst na vijf sets en komt zo in de stand net onder België dat met zes winstmachten op twaalf de achtste plaats bezet.