400 mensen genieten van spelersvoorstelling VT Lendelede

Het Lendeleedse damesteam dat in Liga B hoge ogen hoopt te gooien. (GF)
Wouter Vander Stricht

VT Lendelede, in ledenaantal de grootste club van de provincie, stelde vrijdagavond 9 september de spelers voor. Van de volleybalschool tot de ploegen die in Liga B aantreden. De 400 genodigden zagen dat het goed was.

VT Lendelede is een bloeiende club, maar na het afhaken van hoofdsponsor Optima drong zich een naamswijziging op en moet de club het wat creatief aan boord leggen om alles rond te krijgen. Dat betekent niet dat er geen ambities zijn bij het Lendeleedse volleyteam. Er is zelfs een vierde seniorteam bij de dames bijgekomen, het tweede damesteam promoveerde net als het tweede herenteam naar eerste provinciale.

Er wordt werk gemaakt van de doorstroming van de jeugd en op termijn is het de bedoeling die klaar te stomen voor de hoogst spelende teams. En die komen uit in Liga B, het op één na hoogste niveau in volleyballand. Daar hopen ze beide toch aan de top mee te draaien. Voor de heren moet dat zeker mogelijk zijn, zij haalden met Joppe Paulides en Ward Coucke twee mannen met tonnen ervaring op het hoogste niveau binnen.

Bij de dames – die vorig jaar in de middenmoot eindigden met een erg jonge ploeg – werd nu een injectie aan ervaring toegediend met het aantrekken van Yana De Leeuw en Marta Sobolska.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.