Volley – Roeselare wint eerste veldslag

Roeselare heeft de eerste wedstrijd binnen, maar dat heeft bloed, zweet en tranen gekost. Maaseik plooide pas in de belle.

Na Roeselare kampt nu ook Maaseik met blessureproblemen. Jo Van De Craen en Jelte Maan kunnen niet meedoen. Bij Roeselare is Danilo weer fit. Pikant detail zijn de geruchten dat middenman Radovic dicht bij een overstap naar Maaseik staat.

Als een vulkaan stormt Roeselare over Maaseik heen in de eerste set. Een blok van Contreras en Radovic brengt Roeselare op het dubbele van de punten, 22-11. boven Maaseik hangt een donkere aswolk van vulkaan Roeselarius, de eerste set eindigt op 25-14.

In tegenstelling tot andere aswolken blijft die van Maaseik niet lang hangen. Heynen brengt Van Walle in en ook spelverdeler Schrijvers komt in de wedstrijd. De tactiek werkt, Maaseik herpakt zich en komt op setpunt. Slechte receptie van Roeselare, het Limburgse blok is wel efficiënt, 21-25.

Gedaan met lachen met de Limburgers, het is bittere ernst. Roeselare loopt 12-4 uit en toch is de set niet binnen. Dat komt vooral door André Lopes. Hij serveert Maaseik van 23-17 naar 23-21. Kristof Hoho komt steun bieden in receptie. De comeback van Maaseik komt net te laat, Roeselare wint de derde set met 25-21.

In de vierde is het opnieuw Lopes die zijn ploeg op sleeptouw neemt, van 8-6 naar 8-11. Contreras kan hem eindelijk stoppen. Maar de rollen zijn weer omgekeerd, Maaseik en dan vooral de Nederlander Klapwijk demonstreert. De service draait niet bij Roeselare, wel bij Maaseik en dat levert heel wat receptieproblemen op. Gert Van Walle maakt het uit19-25.

In de vijfde set komt Roeselare drie punten voor. En nog is het niet voldoende. Maaseik keert terug. Vooral de Nederlander Klapwijk is onhoudbaar, Maaseik terug op gelijke hoogte. 13-13. Van Walle mag serveren, eindelijk nog eens een goeie receptie bij Roeselare, Contreras maakt het cruciale punt af. De eerste matchbal is er, de spanning is te snijden in Schiervelde. Verhanneman snoeihard door het midden, Derkoningen redt en het is opnieuw Contreras die het beslissende punt maakt. 15-13. Roeselare wint met het kleinst mogelijke verschil deze eerste wedstrijd;

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.