Voetballers FC ’t Postje zijn terug aan spelen toe

Foto: Bovenaan staan Josse Vandenbuerie, Mauro Brunello, Brecht Mortier, Glenn Maebe, Bram Holvoet, Jeroen Holvoet, Maarten Demets, Bjorn Viane, Joachim Vervaeck, afgevaardigde Kevin Maebe, Sven Verledens en voorzitter Geert Verheye. Onderaan zitten Simon Loosvelt, bestuurslid Wout Verheye, Jan Callens, Jeffrey Derveaux, Anthony Huyzentruyt, Kenneth Soens, Maxim Heytens, Niels Desmedt en Marijn De Vos. Bestuursleden Kristof Goutsmet en Stijn Holvoet ontbreken op de foto. © NVR
Redactie KW

De coronacrisis legde de hele maatschappij stil, dus ook het liefhebbersvoetbal. Na anderhalf jaar zonder samenkomsten, breekt voor FC ’t Postje eindelijk een nieuw seizoen aan. “Veel amateurploegen hebben het moeilijk te herbeginnen na corona, maar bij ons is het enthousiasme gebleven”, zegt bestuurslid Wout Verheye.

Anderhalf jaar geleden stopte het seizoen van FC ’t Postje abrupt. Ondertussen is de competitie hervormd omdat enkele ploegen afgehaakt zijn. “We vermoeden dat er van enkele ploegen spelers ophielden door corona. Ploegen raken ook moeilijker aan nieuwe spelers, want we spelen de zondagvoormiddag. Ook wij hadden zo’n moeilijke periode voor corona, maar zijn daardoor geraakt met veel nieuwe jonge spelers”, zegt Wout. De voetbalploeg focust zich voornamelijk op Wielsbeke en zijn deelgemeenten om nieuwe spelers aan te werven. “Die lokale verankering is zeker belangrijk, maar ook uit andere gemeenten zijn spelers welkom bij ons.”

WhatsApp

Gedurende corona hebben de spelers van FC ’t Postje elkaar nauwelijks gezien, maar ze hielden er wel de schwung er wel in via WhatsApp. “We hebben onze grote kern, waarin de oudste 43 jaar is en de jongste 18, volledig kunnen behouden. Iedereen is enthousiast om er weer in te vliegen en daar zijn we heel blij om.”

Oefenwedstrijden

Vorig jaar werd Kenneth Soens aangesteld tot nieuwe coach. Hij kan nu eindelijk aan een seizoen beginnen. Bij de stopzetting van de competities was FC ’t Postje in de winning mood. Kenneth is niet zeker of die lijn door te trekken valt. In september gaat de competitie van start. De voorbereidende oefenwedstrijden verliepen met wisselend succes: een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag.“

Het is de bedoeling dat we het behoud verzekeren

Twee competities zitten nu samen in één grote. Dat wil zeggen dat er nu op papier ook betere ploegen bijkomen. De bedoeling is dat we het behoud kunnen verzekeren. Ik vind het ook belangrijk dat elke speler voldoende speelminuten krijgt. In de eerste plaats zijn we een bende vrienden”, besluit hij. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier