Zwevezele te sterk voor Torhout KM in laatste oefenpot

Doelman Stijn Ampe. © (Foto VDB)

Torhout KM heeft zijn laatste oefenmatch voor de start van de competitie op 19 september met 0-2 verloren van Zwevezele dat één reeks hoger speelt en vooral in de eerste helft sterker was.

KM moest het doen zonder een aantal geblesseerden: Coppin en Kostyrka. Voor eerstgenoemde wordt de competitiestart misschien nog net haalbaar, voor de aanwinst uit Harelbeke bijna onmogelijk. Ook Hollevoet (werkomstandigheden) en Seron (bleef 90 minuten op de bank) waren er niet bij. Tweede doelman Jitse De Witte was evenmin beschikbaar zodat keeperstrainer Dimitri Verhulst voor alle zekerheid plaats nam op de bank.

In de eerste helft scoorde Thomas Timmerman halfweg. In die periode waren de mannen van Hans Cornelis, die met vrij veel ambities starten in tweede amateurs, heel sterk al leek het niet hun type-ploeg. KM had niet zo veel in de pap te brokken en het klasseverschil was duidelijk. Na de rust was er zeker evenwicht en invallers als Margo en Desitter lieten mooie dingen zien. Op dat moment stond het wel al 0-2 nadat Zaven Yagan een even terechte als ongelukkige penalty had omgezet. De kansen die er kwamen voor de thuisploeg op wat een verdiende eerredder en aansluitingstreffer zou zijn geweest werden niet benut. Een euvel dat al eerder in de voorbereiding werd vastgesteld. Degome experimenteerde met Shun Ballegeer als centrale verdediger.

KM speelde met Ampe, Vermeulen, Vandelannoite, Ballegeer, Cathenis (73′ Pype), Vandewiele, Vanysacker, Neu (73′ Couwyzer), Simoens (54′ Margo), Andries, Vanhaecke (64′ Desitter).

Doelpunten : 21′ Timmerman 0-1, 50′ Yagan (pen.) 0-2