Zwevegem en Heestert met tegengestelde ambities in derby: “Wisselvalligheid moet er echt uit”

Redactie KW

Na twee opeenvolgende nederlagen moet Zwevegem het roer opnieuw omgooien, want het degradatiespook is nog altijd niet verjaagd. Buur Heestert kan de derby van zaterdag meer ontspannen spelen. Voor hen wenkt een plaats in de eindronde.

“We acteren in het algemeen veel te wisselvallig om goed te zijn”, zegt Zwevegemtrainer Christophe Bostoen, die normaal gezien ook volgend seizoen de trainingen leidt. “Ik zag al in de aanloop van de match in Avelgem dat de matchinstelling niet optimaal zat en mijn vrees werd helaas bewaarheid. Dat is nu net het probleem: we wonnen recent tegen toppers als Zonnebeke en Rumbeke, maar blijkbaar kan niet iedereen zich élke week 200 procent geven. Dat soort wisselvalligheid moet eruit. Anders zijn we nog niet gered. De situatie in de derde amateurklasse indachtig, houden we best drie, misschien vier ploegen achter ons. Ik hoop dat het behoud niet zal afhangen van de laatste competitiewedstrijd. Die spelen we immers op het slechte veld van concurrent Komen-Waasten. Die match zou ongelooflijk veel druk teweegbrengen en voor dat scenario pas ik liever. Intussen is het door het onzekere sportieve lot niet evident om de ploeg voor volgend seizoen te vormen. De staf blijft, Rob Claeys en Ben Mestdag komen beiden over van Vlamertinge, maar indien het slecht afloopt, komen die misschien niet. Nu, we moeten ook niet doemdenken. Enkel naar onszelf kijken en proberen om buur Heestert te kloppen. Een bijzonder sterke ploeg die haast elk jaar de eindronde speelt en zich zal willen tonen tegen ons”, besluit Bostoen.

Sander Anckaert maakte zijn comeback na blessureleed. (foto HDV)
Sander Anckaert maakte zijn comeback na blessureleed. (foto HDV)

Na enkele weken blessureleed maakte Sander Anckaert twee weken terug zijn wederoptreden tegen Rumbeke. De nipte nederlaag tegen de wellicht toekomstige kampioen zorgde niet voor paniek bij Sparta. “Verliezen tegen de ploeg die er dit seizoen bovenuit steekt kan gebeuren”, aldus Anckaert. “We willen natuurlijk wel nog altijd een plaats afdwingen in de eindronde. Om de balans in evenwicht te houden, doen we er best aan om iets te rapen bij Zwevegem. Na enkele tegenvallende resultaten heeft Zwevegem echter dringend weer punten nodig. De aanwezigheid van ex-Spartaspelers als Bram Deweer en doelmannen Kenny Coorevits en Sebastien Janart geeft extra pigment aan de derby. Het is ook een match die altijd wat emoties opwekt door het gemeentelijke aspect. Een match tegen Deerlijk is ook mooi, maar dat is dan weer een andere gemeente.” (MCH)

Zaterdag 7 maart om 18 uur: Zwevegem Sport – Sparta Heestert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.