De Zweedse interesse voor KSV Roeselare dateert al van een week terug. Afgelopen weekend werd al samen gezeten met enkele sleutelpersonen van KSVR en dinsdag werden de plannen ook uit de doeken gedaan voor het Roeselaarse stadsbestuur. "We hadden ook al een akkoord met de curator. Maar de stad wil geen haast maken met hun beslissing. Daarop zijn de overnemers vandaag ook afgehaakt", aldus Jürgen Verhelst.

Meteen in competitie

De Zonnebekenaar werd vorige week aangezocht om mee de onderhandelingen te voeren met de curator en het stadsbetuur. "De interesse van de Zweedse groep was heel concreet. Ze wilden vooral een jeugdproject uitwerken op Schiervelde. Ook met de mensen van de vzw KSV Roeselare Jeugd was al gesproken. Bedoeling was om meteen met een eerste elftal in competitie te treden. Met de aanwezige jeugdspelers, maar uiteraard ging men ook eigen spelers aanbrengen. Daar waren zelfs al namen op gekleefd. Ook het geld is voorhanden. Zelfs de ettelijke honderdduizenden euro bondsschulden, zouden zij aanzuiveren."

In de wandelgangen van Schiervelde doet de naam Sven-Göran Eriksson de ronde

Jürgen Verhelst is ontgoocheld dat de stad Roeselare niet toehapt. "Er werd al een bezoek gebracht aan de accommodatie en men was onder de indruk. Maar omdat het stadsbestuur het licht niet op groen zet om in het stadion te spelen, heeft onze overnemer er nu zelf de stekker uit getrokken. Ze konden niet blijven wachten. Ze wilden immers zaterdag al spelen en dan moest het uiterlijk vandaag rond zijn. De overnemers wilden de sportieve sancties die aan het stamnummer vast hangen erbij nemen. Bedoeling was om binnen vijf tot zeven jaar opnieuw in 1B te geraken. Maar herstarten in provinciale zagen ze niet zitten."

Gesproken met Stijn Meert

Volgens Jürgen Verhelst is dit een gemiste kans. "We hadden onder meer ook al met Stijn Meert gesproken om T2 te worden, de hoofdtrainer zou donderdag arriveren. Er is ook een grote naam uit het Zweedse voetbal bij betrokken."

In de wandelgangen van Schiervelde doet de naam Sven-Göran Eriksson de ronde. De man is onder meer oud-coach van AS Roma en het Engelse nationale elftal en was de jongste jaren vooral in China actief. Maar die naam wordt niet bevestigd.

Jürgen Verhelst begeleidde mee de overname van Cercle Brugge door Monaco

Jürgen Verhelst raakte in contact met de investeerders door voetballer Alex Da Silva die hij goed kent. Verhelst was ook de man die de overname van Cercle Brugge door Monaco mee begeleidde. "Toen die overname afgerond was, zat mijn werk erop", aldus de voormalig CFO van Cercle Brugge. "Voetbal is mijn hobby. Zelf run ik een accountancy-bureau. Maar ik heb ook nog een tweede bedrijfje dat sportadvies geeft. Ik speelde ooit zelf voetbal, maar moest door een driedubbele enkelbreuk al op 18-jarige leeftijd er de brui aan geven. Maar ik ken heel wat mensen in de voetbalwereld. Samen met Eric Deleu, keepertrainer bij Moeskroen, heb ik trouwens ook een keepersschool."

Op zoek naar een andere ploeg

De Zweedse investeerders hebben het dossier KSV Roeselare geparkeerd, maar zijn niettemin nog op zoek om hier in Vlaanderen nog te investeren in een voetbalclub. "Ze hebben een project voor ogen dat ze hier willen realiseren."

Sportschepen José Debels: "Wij hebben in eerste instantie behoorlijk bestuur voor ogen"

Bij het stadsbestuur laten ze zich niet opjagen in dit dossier. Op het business-gebouw na is de accommodatie eigendom van de stad. Bij het stadsbestuur werd de deur figuurlijk plat gelopen om te informeren naar de voorwaarden voor het gebruik van Schiervelde. "Er zijn meerdere geïnteresseerde partijen. Wij willen met iedereen praten, maar willen vooral een oplossing voor de langere termijn. Daarmee dat we ook niet overhaast te werk willen gaan", zegt sportschepen José Debels. "We hebben de potentiële overnemers gisteren gehoord, maar men wilde er ook geen namen op kleven. Ook kregen wij niet te zien hoe zij het financieel rond zouden krijgen. Als stad zijn we verhuurder en we hebben in eerste instantie behoorlijk bestuur voor ogen. We willen ons niet in een avontuur storten. De gesprekken met ploegen die interesse hebben ggaan verder, maar voor volgende week maandag moet er geen witte rook verwacht worden." En daar konden de Zweden dus niet op wachten.

Stad Roeselare reageert op uitspraken in de pers omtrent dossier KSV Roeselare

De stad nam vandaag met verbazing kennis van de uitspraken van de curator en van dhr. Verhelst over KSV Roeselare en de rol die de stad toegedicht werd en zet de feiten op een rijtje. De stad reageerde ook middels een officieel persbericht. "Gisterennamiddag was er een eerste onderhoud tussen een delegatie van de stad en dhr Verhelst, geflankeerd door twee Fransen, nadat de stad maandag in de vooravond voor de eerste maal gecontacteerd werd. Tijdens dit overleg plaatste de stad enkele kanttekeningen naar financiële transparantie en haalbaarheid van het traject. Dit gezien er geen concrete info op tafel kwam in deze summiere presentatie. De stad gaf mee de haalbaarheid van het voorgestelde traject op korte termijn te onderzoeken. Bovendien was het volledig onduidelijk wie de investeerders waren: de identiteit werd niet meegedeeld."

"De stad moest zelf in de pers vernemen dat er sprake was van "een mogelijke groep Scandinavische investeerders", net zoals de stad nu in de pers verneemt dat deze groep kennelijk terug afhaakt. Uiteraard wenst de stad positief mee te werken aan een nieuwe toekomst voor KSVR, net zoals de stad al meewerkte aan de continuïteit van de jeugdwerking. Dit uit respect voor de supporters en het algemeen belang, maar dit dan op basis van transparantie, duidelijkheid en een concreet dossier wat hier absoluut het geval niet was."

De Zweedse interesse voor KSV Roeselare dateert al van een week terug. Afgelopen weekend werd al samen gezeten met enkele sleutelpersonen van KSVR en dinsdag werden de plannen ook uit de doeken gedaan voor het Roeselaarse stadsbestuur. "We hadden ook al een akkoord met de curator. Maar de stad wil geen haast maken met hun beslissing. Daarop zijn de overnemers vandaag ook afgehaakt", aldus Jürgen Verhelst.De Zonnebekenaar werd vorige week aangezocht om mee de onderhandelingen te voeren met de curator en het stadsbetuur. "De interesse van de Zweedse groep was heel concreet. Ze wilden vooral een jeugdproject uitwerken op Schiervelde. Ook met de mensen van de vzw KSV Roeselare Jeugd was al gesproken. Bedoeling was om meteen met een eerste elftal in competitie te treden. Met de aanwezige jeugdspelers, maar uiteraard ging men ook eigen spelers aanbrengen. Daar waren zelfs al namen op gekleefd. Ook het geld is voorhanden. Zelfs de ettelijke honderdduizenden euro bondsschulden, zouden zij aanzuiveren."Jürgen Verhelst is ontgoocheld dat de stad Roeselare niet toehapt. "Er werd al een bezoek gebracht aan de accommodatie en men was onder de indruk. Maar omdat het stadsbestuur het licht niet op groen zet om in het stadion te spelen, heeft onze overnemer er nu zelf de stekker uit getrokken. Ze konden niet blijven wachten. Ze wilden immers zaterdag al spelen en dan moest het uiterlijk vandaag rond zijn. De overnemers wilden de sportieve sancties die aan het stamnummer vast hangen erbij nemen. Bedoeling was om binnen vijf tot zeven jaar opnieuw in 1B te geraken. Maar herstarten in provinciale zagen ze niet zitten."Volgens Jürgen Verhelst is dit een gemiste kans. "We hadden onder meer ook al met Stijn Meert gesproken om T2 te worden, de hoofdtrainer zou donderdag arriveren. Er is ook een grote naam uit het Zweedse voetbal bij betrokken."In de wandelgangen van Schiervelde doet de naam Sven-Göran Eriksson de ronde. De man is onder meer oud-coach van AS Roma en het Engelse nationale elftal en was de jongste jaren vooral in China actief. Maar die naam wordt niet bevestigd. Jürgen Verhelst raakte in contact met de investeerders door voetballer Alex Da Silva die hij goed kent. Verhelst was ook de man die de overname van Cercle Brugge door Monaco mee begeleidde. "Toen die overname afgerond was, zat mijn werk erop", aldus de voormalig CFO van Cercle Brugge. "Voetbal is mijn hobby. Zelf run ik een accountancy-bureau. Maar ik heb ook nog een tweede bedrijfje dat sportadvies geeft. Ik speelde ooit zelf voetbal, maar moest door een driedubbele enkelbreuk al op 18-jarige leeftijd er de brui aan geven. Maar ik ken heel wat mensen in de voetbalwereld. Samen met Eric Deleu, keepertrainer bij Moeskroen, heb ik trouwens ook een keepersschool."De Zweedse investeerders hebben het dossier KSV Roeselare geparkeerd, maar zijn niettemin nog op zoek om hier in Vlaanderen nog te investeren in een voetbalclub. "Ze hebben een project voor ogen dat ze hier willen realiseren."