Zware nederlaag voor Torhout KM op Wetteren: 5-0

Coach Didier Degomme kan niet tevreden zijn. © VDB

Buitenshuis slaagt KM er maar niet in om punten te verzamelen. Het gelijkspel in Wingene blijft het enige puntje.

Wetteren maakte halfweg de eerste helft in vijf minuten het verschil. Tussen minuut 25 en het halfuur vielen drie doelpunten. Voordien had KM een tweetal goeie kansen gekregen, pas na 20 minuten kwam de thuisploeg in de eerste helft. De Langhe zette een voorzet om, de speler die de voorzet gaf werd totaal niet aangevallen. De tweede was van mooie makelij, en de derde van Van Peteghem was de dooddoener van de match. Wetteren maakte met zijn eerste doelpunt ook zijn eerste kans af. Didier Degomme greep al voor de rust in door Couwyzer te vervangen door Vandenbussche.

Maat voor niets

De tweede helft was in feite een maat voor niets. Een kwartier voor tijd zorgde Van Peteghem met zijn tweede voor 4-0. Voordien had KM wel geprobeerd en aangedrongen zonder succes. Vanhaecke kon zijn goeie vorm van een paar weken geleden niet bevestigen. In de slotminuut was het Delannoy die forfaitcijfers op het bord zette.

Twee thuismatchen op rij

Door de nederlaag zakt Torhout KM weer naar de derde laatste plaats, Oostnieuwkerke springt weer over de Houtlanders en ook Stekene doet een goeie zaak, Melsele verloor (op Oostnieuwkerke) en blijft drie punten achter op KM. KM speelt nu wel twee matchen op rij thuis, het kunstgrasveld ligt hen blijkbaar toch beter. De tegenstanders zijn Overijse en Ninove.

Torhout KM : Vanderschaeghe; Vanaudenaerde, Schmisser, Vanysacker (78’Hollebeke), Mestdagh; Simoens (60’Verhaeghe), Ballegeer, Couwyzer (35’Vandenbussche), Lagrou; Coppin, Vanhaecke.

Doelpunten : 25’De Langhe 1-0; 26’Saidi 2-0; 29’Van Peteghem 3-0; 77’Van Peteghem 4-0; 90’Delannoy 5-0.