Zware Gentse pandoering voor Torhout 1992 KM

Abdou Cissokho moest in Oostakker onvoorzien tussen de palen en beleefde een allesbehalve fijne namiddag. © a-JS

De Torhoutenaren keerden zaterdagavond met een zware 6-0-kater én het schaamrood op de wangen van Gent-Zeehaven terug. Door het verlies van deze vroege zespuntenmatch tuimelen de groen-witten naar de voorlaatste plaats in de klassering.

De Sparrejongens waren in hun laatste twaalf confrontaties nog nooit zonder punten uit Oostakker teruggekeerd. Zaterdag lag dit even anders en slikten de jongens van trainer Bruyneel een ontluisterende, zware nederlaag. De KM’ers zagen in de opwarming al doelman Capelle met een schouderblessure uitvallen, zodat Cissokho in weinig ideale omstandigheden tussen de palen kwam. De wedstrijd was al gespeeld vooraleer hij goed en wel was begonnen.

Na amper vijf minuten stond het 2-0 toen eerst De Bruycker en even later Jansen Da Silva een vrijgeleide kregen en zomaar door de KM-defensie mochten wandelen. Nog vóór het kwartier stonden er al 3-0-cijfers op het bord. De felbejubelde organisatie van de KM’ers leek zaterdagavond een hoopje los zand, dat de thuisploeg weinig of niets in de weg legde. Dat de Torhoutenaren op de totale vernedering en een monsterscore afstevenden, werd nog meer duidelijk toen doelman Cissokho een vrijschop van Jansen Da Silva door de handen liet glippen en nummer vier op het scorebord stond. De klok was nog geen half uur ver.

Twee kansen

Na de rust kregen de KM’ers opnieuw een laken van hetzelfde broekje. De Stroppendragers spaarden echter hun doelpunten op tot in de slotfase. Vijf minuten vóór affluiten vond De Bruycker de KM-portier terug in gebreke en twee minuten later zorgde Blancke vanop de penaltystip voor de ontnuchterende 6-0-cijfers. Torhout had tijdens de 90 minuten welgeteld twee kansen versierd. Vandenheede bonjourde bij een 4-0 stand in de eerste helft in één tijd een voorzet van Youssfi richting doel. Een uithaal waarmee de thuisportier raad wist. Youssfi zag na de rust een afstandsbal tegen de kruising spatten.

Oplapwerk

“Mijn spelers stonden er bij en keken er naar”, zuchtte trainer Bruyneel na afloop. “Ik had om gezonde agressie en duelkracht gevraagd. Het is het minste wat je als trainer kunt vragen. Maar niets daar van. Misschien zijn dergelijke zware verliescijfers niet slecht om iedereen te doen beseffen dat het een moeilijk seizoen zal worden. Het enige magere lichtpuntje zaterdag was dat niemand een kaart pakte.” De Bredenaar zal deze week de handen vol hebben om de groep mentaal op te lappen om zaterdag streekgenoot Gullegem in de Velodroom te kunnen ontvangen en een nieuwe afgang te vermijden.

(Marc Beke)

Torhout 1992 KM: Cissokho, Depoorter, Cordie, Goddeeris, Vanlandschoot, Theetaert (46′ Ameye), Blancke (74′ Verheyden), Vandenheede, Hollevoet (46′ Grillet), Youssfi, Vandamme

Doelpunten: 4′ De Bruycker 1-0, 6′ Jansen Da Silva 2-0, 13′ De Bruycker 3-0, 24′ Jansen Da Silva 4-0, 84′ De Bruycker 5-0, 88′ Blancke 6-0 (pen.)