ZVC Sanitom wint zaalvoetbaltornooi in Moerkerke

ZVC Sanitom, in donkere uitrusting, won in bijzijn van burgemeester Joachim Coens de finale tegen ZVC Tempo Team. © (Foto ACR)
Redactie KW

Na een jaar onderbreking omwille van corona kon ZVC Moerkerke voor de 14de keer het tornooi Ploeg van ’t stad organiseren in sporthal Meuleweg in Moerkerke. Het ging om een officieel tornooi voor de Vlaamse Zaalvoetbalbond in voorbereiding van de competities die begin september van start gaan.

De formule van het tornooi is al jaren dezelfde: acht ploegen uit de zaalvoetbalcompetitie worden uitgenodigd en onderverdeeld in twee poules van vier. Iedere vrijdag van augustus stonden er vier matchen op het programma. Vrijdag werden de finalewedstrijden betwist en het was Sanitom, de zaalvoetbalploeg uit Oedelem, die de wisselbeker mee naar huis mocht nemen.

Sanitom versloeg in de finale ZVC Tempo Team uit Sijsele met 2-4. In de strijd om de derde plaats toonde ZVC Bulcke zich met 2-6 sterker dan ZVC Bobo’s. De vijfde plaats was voor ZVC Blaugrana na een 7-2 winst tegen ZVC Herbo Liften. Op plaats zeven vinden we ZVC Immo De Leyn na een 3-2 tegen ZVC Roots Brugge.

Zoals bekend zijn omwille van corona een aantal spelers en ook ploegen in de zaalvoetbalcompetities in West-Vlaanderen gestopt. Hierdoor is eerste en ook tweede provinciale een reeks met veertien teams. Twee jaar geleden beslisten drie teams uit Moerkerke om onder eenzelfde stamnummer samen te smelten, met de bedoeling om onder andere de spelerskern groter te maken.

“We zijn tevreden dat we met onze drie ploegen kunnen starten”, vindt Mattijs Dewispelaere van ZVC Moerkerke. “We moeten voortdurend nieuwe spelers blijven aantrekken om dit mogelijk te maken, want steeds meer gasten willen of kunnen zich niet meer engageren om in zaal te voetballen. Met de Bobo’s en Immo De Leyn is dat in competitie in tweede provinciale. Met die twee ploegen willen we blijven meedraaien. Met Bulcke kunnen we de subtop in eerste provinciale aan.” (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.