ZVC Lympio viert zijn eerste titel in reeks vier van minivoetbalkern Brugge

De kampioenen met boven v.l.n.r.: Jeffry De Busschere, Billy Ackaert, Willem Bakelandt, Glenn Caenepeel en Alexander Verkain. Onder v.l.n.r.: Glenn Slosse, Koen Gryson en Bjorn Caenepeel.
Redactie KW

De competitie in de vierde reeks van het minivoetbal kring Brugge kende dit seizoen een ongemeend spannend verloop. Uiteindelijk ging MVC Lympio met de grootste trofee lopen voor Duivelshoek en ‘De Brugse zotjes’.

Lympio pakte de titel in een duel tegen nummer zes Wolfpack CF. Wolfpack rolde zeker geen rode loper uit. “We hadden het inderdaad niet onder de markt”, stelt Alexander Verkain. “We konden wel telkens één doelpunt voorblijven tot in het laatste kwartier. Toen het 3-2 stond, lukten we de 5-2 en was de titel binnen. Het is de eerst titel in onze geschiedenis. Met een bende vrienden beslisten we een zevental jaar geleden om een minivoetbalploeg te starten en we gingen aan de slag in Loppem. Na het eerste jaar promoveerden we zelfs naar de A-reeks en dat was eigenlijk geen goed idee. We kregen nogal veel tegen onze tanden, niet leuk. We hebben dan een vijftal jaar telkens moeten vechten tegen de degradatie. Het niveau was duidelijk te hoog gegrepen voor ons. Daarom dat we twee jaar geleden beslisten om over te stappen naar deze kring. Het is nu ons tweede jaar en we mogen opnieuw een promotie vieren naar derde.” (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier