ZVC Assebroeke verliest van de leider

Cedric Simoens zorgde voor de tweede Brugse goal. © ACR

De Brugse zaalvoetbalploeg uit eerste nationale was in de eerste helft niet gretig genoeg en had teveel respect voor de tegenstander. Assebroeke verloor tegen Hannuit met 3-6.

De thuisploeg moest in Zeebrugge enkele pionnen missen, zoals de geelgeschorste Darco Masselus, maar ook de broers Longueville, Lenihan, Deswarte en Vandelanoitte. Staute en A. Simoens vervolledigden zo de kern.

Assebroeke moest al na een halve minuut achtervolgen en zo viel er in de openingsfase enkel een schot van Van Holm te noteren. Hannuit nam de match in handen en doelman Vanthorre voorkwam erger. Toch kwam de thuisploeg langszij. Een ingestudeerde hoekschop werd beloond met een doelpunt door Braem op aangeven van L. Simoens. Nadien konden de beide keepers zich onderscheiden. Een mooie aanval van Hannuit ging wel in doel en opnieuw kon Assebroeke tegen scoren via C. Simoens. In dezelfde minuut kwam Hannuit weer voor 2-3. De leider werd dan duidelijk sterker en zorgde met drie doelpunten in vijf minuten voor een riante voorsprong van 2-6 bij de rust.

Bij het ingaan van de tweede helft viseerde Van Holm meteen de paal. Een gretiger Assebroeke zocht resoluut een derde goal, al bleef het tot de tiende minuut wachten op een doelrijpe kans. L. Simoens zag zelfs tot twee keer zijn schot gekeerd. Ook C. Simoens deed een goede actie, maar vond de bezoekende doelman op zijn weg. Even later zette De Wilde zich goed door en bediende Van Holm die de 3-6 kon scoren. Hannuit speelde het nadien ervaren uit, men miste zelfs nog een negen meter en ook Vanthorre pakte een penalty. Door het tweede verlies van het seizoen zakt Assebroeke naar een gedeelde vijfde plaats.