ZVC Assebroeke speelt opnieuw gelijk

© (Foto ACR)

De Brugse zaalvoetbalploeg uit eerste nationale blijft na een 2-2 in Flemalle in de top vijf en ontmoet op de volgende speeldag leider Hannut.

ZVC Assebroeke moest voor de tweede maal dit seizoen richting Luik, zij het zonder Deswarte, Lenihan en de broers Longueville. Na drie gelijke spelen op rij was winst voor de Brugse ploeg welkom om de voeling met de top vier niet te verliezen.

Assebroeke begon met de gebruikelijke vijf aan de aftrap en dus met Vanthorre in doel. Het was Flemalle die het heft in handen nam en na een minuut reeds dreigde. De bezoekers moesten het spel ondergaan en na drie minuten was de thuisploeg daar al weer. Een goede kans werd eerst geweerd en even later bracht de paal geluk voor Assebroeke. Na vier minuten konden de bezoekers een eerste maal opzetten. Een minuut later was het zowaar Vanthorre die de score kon openen, 0-1. Er vielen nadien voor de rust langs weerszijden nog kansen maar geen doelpunten.

Braem kreeg bij aanvang van de tweede helft meteen twee goede mogelijkheden om die score te verdubbelen. Eerst de keeper en daarna de paal brachten redding voor de thuisploeg. Ook Laurenz.Simoens viseerde de paal. Het was echter Flemalle dat kon scoren. Assebroeke voetbalde een stuk gretiger dan in de eerste helft en dat resulteerde al vlug in een paar blauwe kaarten. Na twaalf minuten kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Kort nadien zorgde Masselus voor de gelijkmaker. Met nog dertien minuten op de klok keek Assebroeke al tegen zijn vijfde blauwe kaart aan en was het uitkijken om die zesde niet te pakken. De wedstrijd kon nog alle kanten uit. Gescoord werd er echter niet. Het bleef bij 2-2 en het vierde gelijkspel op rij voor Assebroeke. Volgende vrijdag ontmoet men in sporthal De Landdijk in Zeebrugge om 21.30 uur Hannut, de ongeslagen leider en bekerwinnaar van vorig seizoen.