ZVC Assebroeke pakt uit in eerste nationale

Stan Braem en Laurenz Simoens. © foto ACR

De zaalvoetbalploeg uit Brugge won de eerste match van de terugronde met ruime cijfers bij rode lantaarn Wavre. Het werd 3-17.

ZVC Assebroeke wil in het tweede deel van het seizoen de vierde plaats vasthouden die op het einde van het seizoen recht geeft aan deelname aan de play-offs. Wavre stond onderin met nul punten en Assebroeke kon voor deze verplaatsing niet beschikken over Cedric Simoens, Lenihan, De Swarte en de broers Longueville.

De Bruggelingen begonnen ongeconcentreerd aan de match en kregen meteen een tegendoelpunt te slikken. Vijf minuten later maakte Braem gelijk en kon de wedstrijd herbeginnen. Dit keer met een Assebroeke dat wel bij de pinken was. In enkele minuten zorgden Laurenz Simoens, met twee treffers, en Van Holm voor 1-4. Braem deed er nog eentje bij:1-5 en een minuut later bediende De Wilde zijn spitsbroeder Van Holm die mooi afwerkte:1-6. En of het nog niet genoeg was zorgde Assebroeke zelfs voor 1-8 bij de rust.

Geen waardemeter

Wavre kwam vol goede moed op het veld in de tweede helft en kon tegenscoren na een vrije trap. Meteen had Assebroeke met Laurenz Simoens een antwoord klaar: 2-9 en Aaron Simoens zorgde van op afstand voor 2-10. De broers konden nadien na acht minuten om beurt na twee goede aanvallen nog een doelpunt optekenen en was de lijdensweg voor de thuisploeg nog niet gedaan.

Ook Diego Dewilde kon tweemaal prikken en Laurenz Simoens zorgde dan weer met zijn zesde en zevende doelpunt van de avond voor 2-16. Wavre kon nog eenmaal tegenscoren vooraleer De Wilde de eindstand op 3-17 vastlegde. Waver was geen waardemeter voor Assebroeke dat vrijdag in zaal de Brugse sporthal Jan Fevijn een thuiswedstrijd speelt. Tegenstander is Engiechu Liège.