ZVC Assebroeke maakt verrassende overstap naar het minivoetbal

Redactie KW

ZVC Assebroeke begon dit seizoen aan het tweede jaar in eerste nationale van het zaalvoetbal en heeft beslist om na de zomer in het minivoetbal verder te doen. “De te verre verplaatsingen liggen aan de basis van deze beslissing en we gaan voor een nieuwe uitdaging.”

ZVC Assebroeke, met als thuishaven de vernieuwde sporthal Jan Fevijn in de Brugse deelgemeente, werd twee seizoenen geleden voor de zesde keer in zeven jaar kampioen en promoveerde zo naar eerste nationale van het zaalvoetbal. Het was van het seizoen 2004-2005 met ZVC 147 Brugge geleden dat een West-Vlaamse ploeg zich naar het hoogste niveau kon hijsen.

In hun eerste seizoen in eerste nationale deed Assebroeke het niet onaardig. Men eindigde in de ingekorte competitie omwille van de uitbraak van de coronapandemie als vierde. Het huidige seizoen werd omwille van dezelfde reden reeds na vijf speeldagen stilgelegd.

Nu heeft het bestuur beslist om na tien jaar een nieuwe weg in te slaan en niet langer in het zaalvoetbal actief te willen zijn. Assebroeke kiest voor het minivoetbal. “Die overstap komt er niet door COVID-19, maar het werd alsmaar moeilijker om op vrijdagavond voldoende spelers samen te krijgen om de toch wel verre verplaatsingen te doen”, legt Steve Matthys uit.

Vijf uur in de wagen

“Zo moesten we dit seizoen zes keer naar Luik of vier, vijf uren in de wagen om een uur te voetballen. De dichtste verplaatsing was Charleroi, toch ook twee uur rijden. Het werd voor de gasten alsmaar zwaarder, in combinatie met hun veldvoetbal en er zijn er ook een paar papa geworden.”

Begin vorig jaar kroonde het Verbond van Brugse Sportjournalisten de zaalvoetbalclub als Sportploeg van 2019. Assebroeke wil de club niet teloor laten gaan en de groep zoveel als het kan samenhouden, zij het binnen een nieuwe uitdaging: het minivoetbal.

“Iedereen staat achter de beslissing. Het was niet gemakkelijk, want we speelden wel graag zaalvoetbal. Het was spectaculairder. De verplaatsingen in het minivoetbal zijn dichter. Jammer wel voor Stan Braem en Laurzenz Simoens die voor de nationale ploeg in het zaalvoetbal uitkwamen.”

Zo hoog mogelijk debuteren

In de naam van de club valt ZVC uiteraard weg. Assebroeke gaat nu als Indoor Football naar het minivoetbal. Er zal verder worden gespeeld in de huidige locatie in de Daverlostraat. “We willen graag met drie teams starten, zoals nu”, klinkt het bij Steve.

“Met onze eerste ploeg willen we zo hoog mogelijk debuteren. Een mogelijkheid is derde nationale omdat we daarnaast in nationale ook meteen een belofteploeg in competitie willen brengen. Misschien komen er in tweede plaatsen vrij, omwille van corona of om een andere reden. Maar derde nationale zou al mooi zijn, zodat we niet meteen vanaf nul hoeven te beginnen.”

Een derde ploeg zou in de kerncompetitie Brugge-Oostkamp willen starten en de jeugd wil Assebroek Indoor Football, als het kan, uitbreiden van één naar twee teams. “Dat is nodig als we na de zomer in tweede nationale van het minivoetbal actief zouden zijn”, besluit Mathys.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.