ZVC Assebroeke maakt in slotkwartier het verschil

Jason De Swarte van ZVC Assebroeke. © AC

De Brugse zaalvoetbalploeg versloeg op de tweede speeldag in eerste nationale HCT Domi Manage met 9-5.

ZVC Assebroeke recupereerde De Swarte maar Laurenz Simoens blesseerde zich tijdens de week tijdens een veldtraining met KM Torhout. Ook doelman Vanthorre was terug na blessure en nam zijn plaats onder de lat weer in.

Een zeer bedrijvige Braem zorgde voorin in de aanvangsfase meteen voor gevaar. Bij een van zijn acties kon hij Masselus bedienen en meteen stond het 1-0. Kort daarna zorgde Braem met een knap vluchtschot voor 2-0. Assebroeke was zo in het openingskwartier furieus gestart en had veel zuurstof verbruikt zodat er moest gewisseld worden. Die desorganisatie bij de thuisploeg gaf de ploeg uit Henegouwen blijkbaar vleugels en in een mum van tijd ging het van 2-0 naar 2-3, al schoof een bal van Braem bij 2-2 op de paal. Nog voor de rust zette Masselus zich achter een knappe vrije trap en werd toch met een 3-3 de tweede helft aangevangen.

Het spel ging na de rust goed over en weer. Braem zijn schot zoefde naast en aan de overzijde was er een goede Vanthorre nodig. Even later rolde Braem de hele linkerflank op, zijn voorzet kwam tot bij De Swarte die Assebroeke opnieuw op voorsprong bracht. De vreugde was echter van korte duur want de bezoekers maakten in dezelfde minuut gelijk: 4-4. Masselus forceerde daarna een owngoal, maar Manage kon opnieuw meteen tegenscoren. Zo bleef het een zeer spannende match.

Braem liet zich bij aanvang van het slotkwartier van al zijn duivels ontbinden en zorgde alweer voor een voorsprong. De intensiteit van de wedstrijd zorgde ervoor dat de blauwe kaarten zich bij beide teams opstapelden en Vanthorre hield zijn ploeg een paar keer recht. Zes minuten voor het einde zag Braem zijn goede wedstrijd beloond met de verlossende 7-5.

Manage wisselde nog hun keeper voor een veldspeler om de druk op te voeren. Maar tevergeefs. Assebroeke speelde compact in blok en gaf zo goed als geen kansen meer weg. De laatste vijf minuten konden Masselus en Aaron Simoens de eindstand vastleggen: 9-5.

Na het verlies vorige week, volgde nu de eerste tweepunter voor Assebroeke dat volgend weekend naar Hoboken reist dat zijn twee eerste wedstrijden uitgesteld zag worden.