ZVC Assebroeke knoopt opnieuw aan met winst

Arvid Lenihan pikte zijn goal mee voor Assebroeke. © ACR

De Brugse ploeg uit eerste nationale van het zaalvoetbal klopt Anneessens BXL met 7-3 en wordt opnieuw vierde in de rangschikking.

Voor de laatste wedstrijd in Zeebrugge kon Assebroeke niet rekenen op Laurenz en Cédric Simoens, Deswarte en Birger Longueville.

Zijn broer Gianni maakte zijn eerste minuten van het seizoen en hij zorgde in de openingsfase meteen voor 1-0. Hij kreeg meteen een mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar zijn trap ging maar net naast het doel. Het spel ging goed op en neer en Assebroeke kende geluk toen een Brusselaar onbegrijpelijk naast de goal besloot. Aan de overzijde stond de keeper dan weer op de goede plaats op pogingen van Braem en Van Holm en knalde Masselus op de lat. Even later werd het dan toch 2-0 via Van Holm. Doelman Vanthorre en de paal hielden voor de thuisploeg de nul op het bord, maar net voor de rust kwam de bezoekende goal dan toch na een onoplettendheid in de thuisdefensie. 2-1 was de score bij de rust.

De tweede helft verliep net als de eerste en ook dit keer kon Longueville scoren. Braem zorgde even later zelfs voor 4-1. Ongeveer halfweg moest Vanthorre zich een paar keer onderscheiden en bracht de paal opnieuw redding. Aan de overzijde zorgden Braem en Lenihan voor zekerheid. Met een extra veldspeler probeerden de Brusselaars nog iets te forceren, maar verder dan twee goals kwamen ze niet en ook Longueville scoorde tussendoor zijn derde treffer van de avond.

Na vier gelijke spelen en twee keer verlies knoopt Assebroeke na zes weken opnieuw aan met een vlotte overwinning en staat men vierde. Voor de laatste match van 2019 trekt Assebroeke op vrijdag 29 december naar Henegouwen met So Jeunes Dour als tegenstander.