ZVC Assebroeke houdt voeling met de top

Stan Braem.

De Brugse zaalvoetbalploeg uit eerste nationale versloeg nipt maar verdiend Hoboken Ster met 5-4.

Er was aardig wat volk opgedaagd naar sporthal De Landdijk in Zeebrugge om ZVC Assebroeke op het hoogste niveau aan het werk te zien. De Bruggelingen konden in vergelijking met de vorige speeldag wat spelers recupereren. Braem, Deswarte en de neven Cedric en Laurenz Simoens waren er opnieuw bij.

Na vijf minuten al raak

Van in het begin van de wedstrijd werd goed tempo gemaakt en zo was het na vijf minuten raak voor de huisploeg via L. Simoens na een mooi opgezette aanval. Deswarte miste meteen daarna op een haar de 2-0 en ook Laurenz Simoens liet een kans onbenut. Meteen een gelegenheid voor Hoboken om de score in evenwicht te brengen.

Een reactie van de thuisploeg kwam er meteen. Masselus bediende Braem die zijn torinstinct nog eens illustreerde. De bezoekers kwamen meteen daarna opnieuw langszij en doelman Vanthorre van Assebroeke pakte nog met een knappe redding uit. Nog voor de rust zorgden Deswarte en L. Simoens voor een verdiende 4-2, maar die werd nog tot 4-3 gemilderd.

Zenuwachtig spel in tweede helft

In de tweede helft lag het tempo lager en waren er van beide ploegen slordigheden in het spel. Assebroeke kon af en toe voor wat druk zorgen, maar zonder veel gevaar. Ook de doelman van de bezoekers kwam gevat tussen op pogingen van Lenihan en Dewilde. Halfweg kon L. Simoens achterin een bal ontfutselen en dreef in zijn gekende stijl de flank af en trapte met rechts overhoeks in doel: 5-3.

Opnieuw gaf Hoboken zich niet gewonnen en via een scherpe counter kwam men op 5-4. Het werden nog 18 spannende minuten waarin er door beide ploegen vooral zenuwachtig geacteerd werd. C. Simoens trapte op de paal, Vandelanoitte raakte de dwarsligger en in het slot moest ook Vanthorre de krappe voorsprong veilig stellen. ZVC Assebroeke won met 5-4 en staat met zes op acht op een gedeelde tweede plaats. Volgend weekend zijn ze vrij. De week nadien ontvangen zij in Zeebrugge de voorlaatste Gold Lachs Seraing.