ZVC Assebroeke boekt winst in eigen huis

De nieuwkomers bewezen hun waarde bij ZVC Assebroeke. © ACR

De zaalvoetbalploeg uit Brugge moet hun vertrouwde stek voor enkele maanden ruilen voor sporthal De Landdijk in Zeebrugge. Daar werd met 9-2 gewonnen tegen Wavre.

ZVC Assebroeke kon voor hun eerste thuiswedstrijd op het hoogste niveau niet rekenen op de broers Longueville en naast Cedric Simoens bleven ook Stan Braem en Jason Vandelanoitte geblesseerd aan de kant. Seppe Vereecke was er wel terug bij. Verder waren het dezelfde namen van tijdens de eerste speeldag: Vanthorre, de broers Masselus, Lenihan, Deswarte, Dewilde, Van Holm en Simoens.

Wavre kwam al na een minuut spelen op voorsprong. Assebroeke kon de druk meteen wat opvoeren, zij het zonder echt doelrijpe kansen te creeëren. Na ruim vijf minuten zorgde Masselus wel voor de gelijkmaker. Hij scoorde even later ook 2-1. De nieuwkomers Vereecke en Van Holm lieten zich opmerken door de score te verdubbelen. Assebroeke kreeg daarna nog heel wat mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Tot scoren kwam men echter niet. 4-1 bij de rust.

De tweede helft begon net als de eerste met meteen een kans voor Wavre die net naast ging. Assebroeke antwoordde met een knappe goal van de bedrijvige Van Holm. Meteen daarna volgde de 5-2. Assebroeke niet van slag en Deswarte maakte er binnen de minuut met het hoofd zelfs 6-2 van. Vijf dolle minuten van de thuisploeg waren goed voor goals van Vereecke en Deswarte en ook Laurenz Simoens ging naarstig op zoek naar zijn doelpuntje, maar was wat ongelukkig in de afwerking. Wavre dwong Vanthorre nog eens tot een redding en zag een schot net over gaan. Assebroeke controleerde de wedstrijd en de bezoekers waren niet in staat om nog niets te forceren Nadat Simoens nog maar eens een kans de nek omwrong kende hij een minuut later wel geluk en legde zo de eindstand (9-2) vast.

“De kop is eraf en de eerste punten voor Assebroeke zijn binnen”, stelt Steve Matthys. “Een moedig en sportief Wavre ging voor de bijl. Na de goede start van vorige week in Schaerbeek werd de lijn deze week doorgetrokken. Onze nieuwkomers bewezen meteen hun waarde en we zagen een goede pot zaalvoetbal. Volgende week mogen we voor de eerste keer naar Luik om Engiechu Liège partij te geven. De Luikenaars boekten gisteren eveneens hun eerste overwinning.”