Zure nederlaag voor Torhout KM in Sint-Niklaas

Alexandre Frutos scoorde maar zijn doelpunt werd afgekeurd. © VDB

Torhout KM is er niet in geslaagd om op het veld van Sint-Niklaas, stevig in de linkerkolom, iets te rapen. Het werd een nipte 1-0 nederlaag en die kwam hard aan. Torhout kon gelijke tred houden en leek lang op weg naar een verdiend punt maat slikte in de slotfase toch nog een doelpunt.

De eerste helft had de thuisploeg iets meer balbezit maar ondanks een tweetal kansen in de eerste 35 minuten konden ze het overwicht niet verzilveren. In de slotfase van de eerste helft kreeg KM nog drie hele of halve kansen maar de afwerking liet weer eens te wensen over. In de tweede helft leek er ook weinig niveauverschil tussen de topschutter en de ploeg die derde laatste staat, maar vanaf het uur ging de thuisploeg weer domineren. Weer stond Dylan Olievier attent te keepen, twee kansen gingen er niet in. Even voordien had Frutos gescoord (in de 70ste minuut) maar referee Schoenmaeckers keurde de goal af, wellicht voor een duwfout.

Snelle uitbraak

Toen de match naar een blanco eindstand leek te gaan, dwong KM nog eens een hoekschop af en gingen de gestalterijke spelers en koppers (Cordie, Depoorter) mee naar voor. Er werd lukraak ontzet, wel in de voeten van Laref en zo kon de thuisploeg razendsnel uitbreken. Drie aanvallers tegenover twee verdedigers, het werd afgestraft: Kristof Verspeeten rondde de actie af (1-0). Trainer Bruno Debo gooide er nog een meer offensieve speler in, de heroptredende Jason Neu voor Vanysacker, maar het mocht niet baten. Daarmee blijft KM onderin hangen en moet nu afwachten of Pepingen-Halle en Bornem resultaat boeken.