Zulte Waregem vernedert Sint-Truiden met 5-1

Saido Berahino bracht Essevee op voorsprong © (Foto Belga)

Een dartel Zulte Waregem had bitter weinig moeite om Sint-Truiden onder de knoet te houden. Na de vroege openingsgoal kwamen de bezoekers wel nog even terug, maar met twee pareltjes stelde Govea orde op zaken en trok Essevee het laken helemaal naar zich toe. Goals van De fauw en Sissako zetten de kers helemaal op de taart. De squadra van Dury is klaar om dinsdag in de kwartfinale van de Croky Cup Charleroi te ontvangen.

Francky Dury stelde, in aanvallend opzicht, al zijn grof geschut op. Oberlin en Björdal ruimden plaats voor de uit blessure terugkerende Govea en Berahino. Nicky Hayen koos bij Sint-Truiden voor twee nieuwkomers: Asamoah en Goncalves vervingen Janssens en prijsschutter Boli.

De thuisploeg nam meteen de teugels in handen en zette de bezoekers stevig onder druk. Dat leverde snel een mooi doelpunt op: een combinatie van de vista van Marcq en de finesse van Berahino, 1-0 na 7 minuten. Essevee ging op z’n elan door, Schmidt prees zich gelukkig dat De fauw voorlangs schoot, Govea de paal viseerde en hij zelf een poging van Berahino en een kopbal van Larin pareerde.

Eviva Govea

Eén langgerekte flirt met de dubbele voorsprong, maar de 2-0 viel niet en dat betaalde de thuisploeg cash. De Bruyn strafte een verkeerde inschatting van Pletinckx genadeloos af: 1-1 kort na het halfuur. Geen nood, want nog voor de rust klom Zulte Waregem weer op voorsprong. Een oogstrelende vrijschop, pal in de kruising. Was getekend: Omar Govea, 2-1.

Dat smaakt naar meer, vond de Mexicaan, die vlak na de rust opnieuw los in de winkelhaak mikte: 3-1, Essevee op rozen. Na een strafschopfout op Larin mochten de boeken helemaal toe, captain De fauw liet Schmidt geen schijn van kans: 4-1. Deed Sint-Truiden dan niks terug? Jawel, Colombatto nam met een vrijschop Bossut onder vuur, de goalie tikte rustig over.

Vijf rozen

De lamp bleef het felst branden aan de overkant: Bürki en Larin misten accuratesse bij hun kopbal, terwijl Schmidt een mooie individuele actie van de ingevallen Oberlin stopte. Govea zag zijn hattrick van de lijn gekeerd worden, maar de ingevallen Sissako vond wel nog eens de weg naar de netten: 5-1 in blessuretijd. Een mooie afsluiter van de beste match van Essevee in dit voetbalseizoen. Dinsdag wachten de Zebra’s van Charleroi, in de kwartfinale van de beker.

Zulte Waregem: Bossut, Mensah, Bürki, Pletinckx, De fauw, Seck (87′ Sissako), Marcq, Bruno, Govea, Berahino (77′ Zarandia) en Larin (82′ Oberlin).

Sint-Truiden: Schmidt, García, Mmaee, De Bruyn (63′ Balongo), Colombatto, Botaka, Sankhon, Suzuki (82′ Colidio), Asamoah, Durkin en Goncalves (63′ Troonbeeckx)

Doelpunten: 7′ Berahino 1-0, 33′ De Bruyn 1-1, 44′ en 49′ Govea 2-1 en 3-1, 55′ De fauw 4-1 (penalty), 90+2′ Sissako 5-1.

Geel: 11′ Pletinckx, 65′ Bürki, 68′ Colombatto.