Zulte Waregem verliest ook oefenduel tegen Oud-Heverlee Leuven

De Leuvenaren, die in 1B uitkomen, kwamen op het veld van Sparta Petegem winnen met 1-3.

Geen Harbaoui bij Zulte Waregem, de prijsschutter kreeg vrijaf om een huwelijk bij te wonen, terwijl Bürki, Heylen en Demir geblesseerd aan de kant bleven.

In de eerste helft op het veld van Sparta Petegem waren de kansen vooral voor Oud-Heverlee Leuven. De Brabanders kwamen na 22 minuten op voorsprong, maar de intikker van Henry werd afgekeurd voor buitenspel. Op een eerste echte kans voor Zulte Waregem was het wachten tot 5 minuten voor rust, toen een voorzetschot van de Griekse tester Kainourgios, een linksback, voorlangs zoefde.

Goal en blessure voor Soisalo

Nadat Oud-Heverlee Leuven na rust weer als eerste de neus aan het venster stak bracht, Soisalo Essevee in de 53ste minuut in de rebound op voorsprong. Even later moest de Finse winger wel geblesseerd naar de kant. Lang kon Zulte Waregem ook niet van de 1-0 genieten, want rond het uur strafte Vekemans mistasten in de verdediging van de West-Vlaamse 1A-club af.

Resem vervangingen

Coach Francky Dury voerde een viertal vervangingen door, wat de cohesie niet ten goede kwam. Oud-Heverlee Leuven dreigde met een schot op de paal en de herkansing ging voorlangs. Iets meer dan een kwartier voor tijd nam OHL de leiding: Mbombo kopte een gemeten voorzet buiten het bereik van een kansloze Bansen. Even later miste Mbombo een uitgelezen kans op de 1-3. Vijf minuten voor affluiten viel die goal er toch, dit keer verwerkte Esseveebelofte Thiel een voorzet van Vekemans ongelukkig in doel.

Versterking broodnodig

De vaststellingen van de met 1-0 verloren eerste oefenpot tegen Sparta Petegem uit tweede amateurklasse blijven: Zulte Waregem heeft nog veel werk aan de winkel en kan heel wat vers bloed gebruiken.

Zulte Waregem 1ste helft: Bossut, De fauw, Humphreys, Marcq, Kainourgios, Seck, Van Hecke, De Pauw, Bjordal, De Smet, Oberlin

Zulte Waregem 2de helft: Bansen, Walsh, Humphreys, Pletinckx, Kainourgios, Seck, Tardieu, Soisalo, Nissila, De Smet, Oberlin. Vielen in: Reichert, Brants, Kassimi, Avellino, Thiel.