Zulte Waregem speelt uur met mannetje meer, maar moet drie punten in Genk laten

Christophe Lepoint scoorde nog de gelijkmaker maar moest met zijn teammaats puntenloos huiswaarts. © BELGA

Racing Genk heeft vrijdagavond de 21e speeldag geopend met een 2-1 zege tegen Zulte Waregem. Essevee speel meer dan een helft met een mannetje meer, maar buitte die situatie niet optimaal uit. “We liepen te veel met de bal”, verklaarde trainer Francky Dury achteraf.

Wilfred Nididi opende de score in de 17e minuut. In de 32e minuut bracht Christophe Lepoint op assist van Bryan Verboom de stand in evenwicht. Drie minuten later moest Genk met tien voort. Derrick Tshimanga moest met een tweede gele kaart naar de kant nadat hij op de voet van Steve De Ridder was gaan staan. Ondanks de numerieke minderheid bleef Genk vol voor de drie punten gaan.

Mooie binnenkomer van Karelis

Twee minuten voor tijd leverde dat op. Het was de Griekse aanwinst Nikos Karelis, in de 77e minuut ingevallen, die in zijn eerste speelminuten voor Genk met een acrobatische halve omhaal de eindstand vastlegde. De eerste driepunter van 2016 breng Genk voorlopig op de zesde plaats in de stand, net achter Zulte Waregem. Hiermee doet Essevee een slechte zaak, want het brengt zo een concurrent opnieuw in de strijd om Play-off 1.