Zulte Waregem sluit mager seizoen af met zuinige 2-1-zege tegen Union

© belga

Met een krappe overwinning tegen Union, afgedwongen in vijf dolle minuten in de eerste helft, zet Essevee een punt achter een moeilijk seizoen. Hoogtepunt van de avond: het afscheid van Théo Bongonda, die één van de twee goals aanbracht en volgend jaar een stapje hoger zet.

Voor de slotmatch van deze voetbaljaargang moest Francky Dury opnieuw flink sleutelen aan de ploeg. Bij gebrek aan parate verdedigers mochten Damien Marcq en Florian Tardieu centraal achterin de honneurs waarnemen.

De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar: Sylla kon de voorzet van Bjordal niet verzilveren. Union reageerde met een pegel van Besuschkow op de deklat. Het spel bleef op en neer gaan: Bansen hield de doorgebroken Niakaté tegen, aan de overzijde knikte Bongonda een afgemeten center van Walsh naast. De Pauw stuurde Bjordal in het straatje, de afwerking was evenwel ondermaats.

Drie goals in een handvol minuten

Rond het halfuur was het wel prijs: De Pauw onderschepte een slechte pass, bediende Bongonda en die schotelde Sylla de 1-0 voor (32′). Amper twee minuten later verdubbelde Faik de score, met een heerlijke knal na een assist van De Pauw. Toch kwam Union snel weer in de match, toen Selemani een door Walsh veroorzaakte penalty verzilverde. 2-1 was ook de stand bij de rust.

Het duurde tot een kwartier na rust voor er nog eens iets gebeurde, Selemani knalde naast. Ei zo na werden de bezoekers geholpen door Marcq, die een zucht van opluchting slaakte toen zijn fausse-queue naast ging. De thuisploeg had ook nog iets in petto: De Pauw ging twee keer zijn kans, zonder succes. Na de staande ovatie voor Bongonda mikte Soisalo de 3-1 nog over. De komende weken en maanden wacht het bestuur veel werk om voor volgend seizoen een kern samen te stellen die hoger mag mikken na twee moeilijke campagnes.

Zulte Waregem: Bansen, Bürki, Marcq, Tardieu, Walsh, Seck, Faik (87′ Soisalo), De Pauw, Bjordal, Bongonda (93′ De Smet) en Sylla (89′ Vanhecke).

Geel: 27′ Fixelles, 40′ Kandouss, 52′ Tabekou.

Doelpunten: 31′ Sylla 1-0, 33′ Faik 2-0, 37′ Selemani 2-1 (penalty)