Zulte Waregem sleept in extremis nog gelijkspel uit de brand

Bostyn was de uitblinker bij Waregem. © belga

Luttele seconden voor affluiten maakte Henrik Bjordal de 1-2-voorsprong van Moeskroen ongedaan na een cruciale kopbal van de meegekomen doelman Bostyn.

Esseveecoach Dury bleef ondanks de magere 2 op 9 vlotjes roteren. Daarbij sprongen zaterdagavond vooral het debuut van de jonge Mathieu De Smet en het bankzittersstatuut van topschutter Harbaoui in het oog. Doelman Bansen, in Kortrijk en Cercle Brugge de onbetwiste uitblinker bij Zulte Waregem, werd naar de tribune verwezen. Het was Bostyn die nog eens zijn kans kreeg tussen de palen. Seck ontbrak door schorsing.

Moeskroen nam meteen het initiatief en na 6 minuten kon Pierrot een voorzet van Vojvoda net niet binnen tikken. Aan de overzijde kwam Sylla een teen te kort om een lage voorzet van Soisalo tegen de touwen te duwen.

Debuut bijna onvergetelijk

Kort na het kwartier regende het plots kansen. Eerst miste Bakic twee huizenhoge mogelijkheden binnen de minuut en Bongonda stuitte op doelman Butez. In de 34ste minuut vergat De Smet zijn debuut met een goal te verzilveren: zijn schuiver ging net naast de rechterpaal.

Het spel bleef bij grote vlagen goed over en neer gaan. Bostyn maakte kort voor rust een lob van Babacar Dione, Waregemnaar en jeugdproduct van Essevee nota bene, onschadelijk.

Vijf minuten na rust legde Mohamed aan van op een 25-tal meter en de Moeskroenspeler liet Bostyn geen schijn van een kans met zijn schot: 0-1. Het sein voor Dury om vers bloed in de ploeg te brengen: Harbaoui en De Pauw ten koste van Soisalo en De Smet.

Bürki maakt gelijk

Niet dat Zulte Waregem plots zo veel beter begon te voetballen, maar halverwege de tweede helft stonden de bordjes wel in evenwicht na ook al een afstandsschot van de Zwitserse verdediger Bürki. Aan de overkant moest Bostyn zich onderscheiden op een vluchtschot van Bakic. Bij de daaropvolgende hoekschop was het toch prijs voor de bezoekers. Tot twee keer toe bracht Bostyn redding op pogingen van heel dicht bij zijn kooi, maar Boya wist toch een gaatje naast de Esseveeportier te vinden: 1-2. Even later verhinderde Bostyn de 1-3 toen Pierrot op weg was om geknoei bij de thuisploeg af te straffen.

Op het moment dat de thuissupporters zich opmaakten om het stadion ontgoocheld te verlaten mocht Essevee nog een hoekschop nemen. Die werd doorgekopt door de meegekomen Bostyn en via een tussenstation belandde het leer bij Bjordal, die niet aarzelde om Butez het nakijken te geven. Toch nog een draw en geen tweede opeenvolgende nederlaag voor Zulte Waregem, dat vooral doelman Bostyn dankbaar mag zijn.