Zulte Waregem redt punt tegen Waasland-Beveren

Nochtans leek Essevee lange tijd op weg naar een derde opeenvolgende nederlaag in play-off 2.

Opvallende naam aan de aftrap bij de thuisploeg: Karim Essikal. De gewezen jeugdspeler van Club Brugge beleefde zijn debuut op het middenveld van SV Zulte Waregem, waar de ziekenboeg met negen geblesseerden uitpuilt. Bovendien coach Francky Dury geen beroep doen op de geschorsten Chuks Aneke en Olafur Skulason.

Tv-kok Piet Huysentruyt, die wat graag een restaurant zou openen in het vernieuwde Regenboogstadion, gaf de aftrap. Essevee liet er geen twijfel over bestaan dat het tegen Waasland-Beveren de eerste thuiszege van 2015 wou laten optekenen en werd in de 7de minuut al voor de ijver beloond. Ghislian Gimbert kreeg een hoekschop bij zijn tweede poging tot bij Karim Rossi, die de bal aan de eerste paal binnen knikte: 1-0. Net voorbij het kwartier nam Bryan Verboom een center van Jesper Jørgensen in één keer op de slof, maar de bezoekende doelman Kenny Steppe weerde het gevaar.

© BELGA

Tegen de gang van het spel in mocht David Destorme in de 27ste minuut randje buitenspel op Sammy Bossut af. Destorme werkte beheerst af: 1-1. Van dan af zakte de moed Essevee weer in de schoenen en kreeg het met moeite nog een deftige actie in elkaar geknutseld. In de toegevoegde tijd van de eerste helft moest het dan nog een strafschop toestaan omdat Formose Mendy in de grote rechthoek aan het opzichtig aan het shirt van Renaud Emond trok. Emond nam de penalty zelf, maar Bossut pareerde. Ruststand: 1-1.

Emond opnieuw niet voorbij Bossut

Na rust probeerde Zulte Waregem het initiatief te nemen, maar het was Waasland-Beveren dat het dichtst bij een tweede treffer kwam: Emond raakte dit keer niet met de kop voorbij Bossut. Het bleek maar uitstel, want op het uur zette Emond de 1-2 wel op het bord. Hij zette zijn voet met succes tegen een bal die vanop links voor doel werd gebracht. Essevee reageerde met een kopbal van Gimbert, maar de Fransman kreeg zijn poging niet binnen het kader. Aan de overkant zeilde een ver schot van Destorme niet ver naast de kooi van Bossut. Een kwartier voor tijd mocht Destorme opnieuw aanleggen, maar gelukkig voor Essevee stond Steve Colpaert in de baan van de bal.

© BELGA

Steppe verhindert parel van Trajkovski

Goed 10 minuten voor tijd dwong de ingevallen Alaksandar Trajkovski Steppe met een heel mooie volley tot een al even knappe reflex. Even later besloot Ibou een kans op de 1-3 slordig naast. Het kwam de bezoekers nog op de gelijkmaker te staan, want 3 minuten voor tijd scoorde Gimbert de 2-2 nadat Steppe een schot van Trajkovski had gelost. Mendy werd in het absolute slot nog uitgesloten. De score veranderde niet meer.