Zulte Waregem plukt Dompé weg bij AA Gent

Jean-Luc Dompé. © foto Belga
Redactie KW

De Franse linksbuiten verlaat de Buffalo’s en zet zijn voetbalcarrière voort bij Essevee. Dat maakten beide clubs vrijdag bekend. De 24-jarige Jean-Luc Dompé, die voor 3,5 seizoenen vastligt aan de Gaverbeek, is voorlopig de derde wintertransfer van de West-Vlaamse fusieclub.

Dompé, een jeugdproduct van Valenciennes, brak in 2015 helemaal door bij STVV, waar hij samen met Edmilson Junior furore maakte. Na amper aan half seizoen op Stayen verzilverde de Fransman met Malinese roots zijn sterke prestaties met een transfer naar Standard. De Rouches stalden Dompé achtereenvolgens bij Eupen en het Franse Amiens, om hem in de zomer van 2018 definitief van de hand te doen bij AA Gent.

Voor de Buffalo’s kwam de 24-jarige Dompé 41 keer in actie. Daarin was hij goed voor 4 doelpunten en 9 assists. De Franse winger was de laatste maanden op een zijspoor beland in de Ghelamco Arena. Bij Zulte Waregem moet hij de concurrentie aangaan met Saïdo Berahino, Gianni Bruno, Henrik Björdal en nieuwkomer Bassem Srarfi. Eerder strikte Essevee aanvaller Jelle Vossen van Club Brugge. (Belga)