Zulte Waregem pakt uit met livestatistieken op scorebord

Tom Van Houtte

Sinds de thuiswedstrijd tegen Club Brugge worden op een van de scoreborden in het Regenboogstadion livestatistieken zoals balbezitpercentage en aantal schoten op doel meegegeven. Het gaat om een primeur van het bedrijfje Sund uit Kruishoutem.

“Om nog tijdens de wedstrijd zicht te krijgen op dergelijke statistieken moet je in zowat elk voetbalstadion van enige naam je smartphone ter hand nemen of gewoon wachten tot je die gegevens tijdens de tv-samenvatting ziet opduiken”, weet Alain Belaen (37), zaakvoerder van Sund. “Zelfs in Camp Nou, de wereldvermaarde voetbaltempel van Champions Leaguewinnaar Barcelona, krijg je op het scorebord niet meer dan de tussenstand geserveerd, hoewel elke toeschouwer daar perfect van op de hoogte is.”

En dus probeert de Kruishoutemnaar met zijn bedrijfje Sund de zogenoemde ‘live experience’ in het Europese voetbal te vergroten. “Ik mag FC Barcelona alvast een demoversie bezorgen en er zijn in een aantal andere competities contacten. In België gebruikt onder meer Standard al onze software, maar de club die op dit moment het verst in ons verhaal meegaat is Zulte Waregem. We gebruiken het Regenboogstadion als demostadion.”

Grote ledwall

Tijdens de thuiswedstrijd tegen Club Brugge werden op de grote ledwall aan de kant van het zwembad al gegevens als balbezitpercentage, aantal schoten op doel, passes en foutenlast van beide ploegen getoond. Dergelijke statistieken worden door een gespecialiseerde Nederlandse firma aangeleverd. “Voor aanvang van de wedstrijd krijgen de toeschouwers per speler een overzicht van zijn statistieken tot dusver dit seizoen te zien”, aldus nog Alain Belaen, Waregemnaar van origine en bestuurslid van de Young Business Club Essevee.

Alain Belaen
Alain Belaen© GF

Vanaf zaterdag worden via Ladbrokes ook de goknoteringen van de match toegevoegd. Essevee hoopt natuurlijk nog meer sponsors over de brug te krijgen die hun naam aan de livestatistieken willen linken.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier