Zulte Waregem komt met felbevochten punt terug uit Anderlecht

© BELGA
Redactie KW

Het bleef 0-0 in Brussel, waardoor Esssevee nu een 10 op 12 totaliseert in de play-offs en voorlopig tot op 1 puntje komt van Standard, dat donderdag nog speelt.

In vergelijking met vorige zaterdag tegen Club Brugge verdwenen Idrissa Sylla (geblesseerd) en Sven Kums (geschorst) uit de ploeg. Zij werden vervangen door respectievelijk Jens Naessens en Fabrice Olinga. De jonge Kameroener mocht de rechterkant voor zijn rekening nemen, terwijl Ibrahima Conté naar het centrum schoof.

Center Conté te hard voor Naessens

Na een studieronde van ruim 10 minuten konden de bezoekers bijna een snelle omschakeling uitbuiten, maar de voorzet van Conté was te hard voor het hoofd van Jens Naessens. Anderlecht kon iets meer dreigen, maar dat resulteerde niet in grote kansen. In de 23ste minuut zette Aleksandar Mitrovic een één-tweetje op met Gohi Bi Cyriac. De bal in één tijd van de Serviër ging over het doel van Sammy Bossut. Kort voor het halfuur kopte Cyriac een vrijschop van Youri Tielemans pal in de handen van Bossut. Essevee nam op slag van rust iets meer initiatief, maar ook een deviatie van Naessens kon de 0 niet van het scorebord vegen. Zulte Waregem leek zich best te verzoenen met die 0-0 na de eerste 45 minuten in een partij die bijzonder veel stil lag.

Mitrovic met goedekopkans

Na de pauze was het opnieuw een tijdje wachten op het eerste gevaar. Mitrovic mikte een goede kopkans naast. Op het uur moest Silvio Proto aan de bak op een vrijschop van Thorgan Hazard, die evenwel te centraal was getrapt. Omdat Anderlecht niet door het midden van de stugge Esseveedefensie raakte, pompte het meer en meer de bal naar voren of probeerde het met verre uithalen te dreigen. Massimo Bruno was met eentje daarvan erg gevaarlijk, maar Bossut had de save van de wedstrijd in huis.

Nuytinck mikt gevaarlijke vrijschop net naast

Met nog minder dan een kwartier te gaan, kropen de bezoekers in de eigen zestien terug. Ze leken het deksel op de neus te krijgen toen Bossut een terugspeelbal met de hand pakte. Bram Nuytinck draaide het leer in het strafschopgebied van Zulte Waregem net naast de kooi van Bossut. Kort voor affluiten besloot ook de ingevallen David Pollet nog op de voeten van de bezoekende doelman. Een felbevochten puntje voor Essevee dat in mei cruciaal kan worden in de eindafrekening.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier