Zulte Waregem klopt Eupen met het kleinste verschil: 1-0

© belga
Redactie KW

In een partij die te weinig begeesterde om als meer dan een voetnoot de geschiedenisboeken in te gaan, boekte Zulte Waregem voor eigen volk nog eens een verdiende driepunter.

Gianni Bruno scoorde halfweg de eerste helft de enige treffer. Vlak voor rust zag de thuisploeg Olivier Deschacht uitvallen met een schouderblessure, minuten later moest zijn vervanger Baudry met een hoofdletsel zelf aan de kant. Voor de Zuid-West-Vlamingen was deze partij een geslaagde generale repetitie voor het bekerduel van woensdag tegen Sint-Truiden.

Beide coaches gaven het vertrouwen aan de elf die vorige week respectievelijk Mechelen hadden verslagen (Zulte Waregem) en tegen Standard het onderspit hadden moeten delven (Eupen). Bij Essevee betekende dat dus dat Marcq opnieuw de voorkeur kreeg op Sissako, terwijl Berahino nog aan de terugweg timmert na zijn knieblessure.

Heerlijke krul

Lag het aan de koude temperatuur? Beide ploegen maakten er een lang uitgesponnen studieronde van, waar niemand het warm van kreeg. De schuchtere pogingen van Bautista (Eupen) en Björdal (Zulte Waregem) waren niet van die aard om er een spontane ovatie voor te verdienen. Tot Bruno aan de rand van de zestien het leer kreeg van Seck en zijn zesde van het seizoen heerlijk in de verste hoek krulde: 1-0 na 23 minuten.

Eupen stelde daar maar beperkt verweer tegenover, alleen voor Bautista moest de thuisdefensie af en toe uitkijken. Aan de overzijde leidde knap samenspel tussen Bruno en Björdal tot een pegel voorlangs. De positieve vibe bij de thuisploeg kreeg een knauw toen Deschacht zich in een ogenschijnlijk onschuldig luchtduel blesseerde aan de schouder (ontwrichting?) en met de brancard van het veld moest. Baudry nam zijn plaats in, maar werd aan de rust zelf gewisseld, na een hoofdbotsing met Bautista. In elk geval was het uitvallen van Deschacht een domper voor de thuisploeg.

Net niet voor Larin en Bruno

In de tweede helft moesten de bezoekers wel meer daadkracht tonen, vooral Ebrahimi wou Bossut wel eens testen, al kwam ook Milicevic dicht bij een goal. Intussen ging Essevee op zoek naar meer zekerheid, maar Larin kon een knappe actie niet verzilveren. Aan de overzijde brandde de lamp heviger, de thuisploeg haalde opgelucht adem toen Bautista net naast het kader mikte.

In het slotkwartier kreeg Larin nog enkele mooie kansen op de 2-0, maar de Canadees vond – mede dankzij een sterke De Wolf – de weg naar de touwen niet, terwijl Bruno tevergeefs naar zijn tweede van de avond solliciteerde. Zo pakt Zulte Waregem zes op zes in de eerste twee duels van de terugronde en kan het met vertrouwen de bekermatch tegen Sint-Truiden en het volgende competitieduel (op AA Gent) tegemoet kijken.

(BVC)

Zulte Waregem: Bossut, Mensah, Deschacht (45+2′ Baudry, 46′ Bürki), Pletinckx, De fauw, Marcq, Seck, Björdal (89′ Oberlin), Bruno, Govea en Larin.

KAS Eupen: De Wolf, Beck (89′ Ciampichetti), Verdon, Blondelle (71′ Apna Embalo), Schouterden, Milicevic, Amat, Ebrahimi (83′ Penaranda), Cools, Bolingi en Bautista.

Doelpunt: 23′ Bruno 1-0.

Geel: 25′ De fauw, 54′ Marcq, 76′ Ebrahimi, 90+4′ Penaranda.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier