Zulte Waregem kan in Sint-Truiden geen vervolg breien aan zegereeks

© belga
Redactie KW

Na een belabberde prestatie kon Essevee echt op niets meer aanspraak dan een doelpuntenloos gelijkspel op het Limburgse kunstgras.

Door een lekke band onderweg kwam Zulte Waregem met vertraging op Stayen aan, waardoor de aftrap met een halfuur werd uitgesteld. De rit met de vervangende en minder comfortabele supportersbus hing precies nog wat in de kleren bij de bezoekers, die de thuisploeg het betere van het spel moesten laten. Vooral een attent keepende Bossut belette dat de Truienaren echt gevaarlijk konden worden, al mocht Zulte Waregem van geluk spreken toen Pletinckx ongestraft een (lichte) fout op de doorgebroken Balongo mocht begaan.

Berahino en Larin vinden elkaar niet

Kort na het halfuur dan toch ook eens Essevee, maar de vrijschop van Govea ging centimeters naast de verste paal. In de 40ste minuut bediende Bjordal Larin, maar diens poging werd afgeblokt. Zarandia toverde in die eerste helft enkele leuke acties uit zijn voeten, maar in de zone van de waarheid liep er altijd iets verkeerd. Al bij al slaagde Sint-Truiden er goed in om het counterwapen van Zulte Waregem het zwijgen op te leggen. Larin en Berahino vonden elkaar ook veel minder vlot dan tegen Charleroi en Genk.

Geen penalty

Bij het begin van de tweede helft kreeg Pletinckx de bal in de zestien tegen van dichtbij tegen de arm, maar niemand van de wedstrijdleiding – ook de VAR niet – vond dat reden voor een Limburgse strafschop. Toen Essevee dan toch eens een geslaagde counter kon opzetten, opnieuw via een bedrijvige Zarandia, miste het gekraakte schot van de mee opgerukte Deschacht alle richting.

Aanvallend bakte Zulte Waregem er bijna niks van, met als exponent de ingevallen Oberlin, afgelopen maandag nog matchwinnaar tegen Charleroi. Op Stayen stapelde de Zwitserse aanvaller de balverliezen op dat het pijn deed aan de ogen. Ook Larin was een schim van de uitstekende targetspits die zich de voorbije weken aan de Essevee-aanhang presenteerde.

Toch nog bijna 0-1

Zo veel onbeholpenheid kon niet ongestraft blijven. Gelukkig voor Essevee kopte Balongo in minuut 75 van dichtbij over de kooi van Bossut. Dury reageerde door Marcq en Bruno in te brengen ten nadele van Govea en Zarandia.

En toch gebeurde nog bijna het onverwachte. Eerst knalde Larin – dan toch hij – vanuit een onmogelijke hoek op de lat en Oberlin vond Schmidt op zijn weg naar de 0-1. Bij reen ultieme omschakeling van de bezoekers liep diezelfde Oberlin, volledig naar het beeld van zijn invalbeurt, zich nogmaals vast. De 0-0 bleef uiteindelijk op het bord, waardoor Zulte Waregem met 7 op 15 twee punten beter doet dan de competitiestart van vorig seizoen en zo aanpikt bij het ruime peloton in het klassement.

(TVW)

Sint-Truiden: Schmidt, Janssens, Teixeira, Sankhon, Acolatse (68′ Botaka), Mmaee (69′ Van Dessel), Asamoah, De Smet, De Bruyn, Balongo, Massoudi.

Zulte Waregem: Bossut, De fauw, Pletinckx, Deschacht, Bürki, Seck, Govea (77′ Marcq), Bjordal (46′ Oberlin), Berahino, Zarandia (77′ Bruno), Larin.

Gele kaarten: 25′ Massoudi, 31′ Janssens, 84′ Larin.

Zulte Waregem kan in Sint-Truiden geen vervolg breien aan zegereeks
© BELGA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier