Zulte Waregem houdt zaterdag eerste open training

Het alweer fel vernieuwde Zulte Waregem is nog tot vrijdagavond op teambuilding aan de kust. © Foto Twitter/The Outsider Coast
Tom Van Houtte

Coach Francky Dury leidt vanaf 16 uur de eerste training voor het Esseveepubliek. In principe mag hij een A-kern van 25 spelers verwelkomen onder wie minstens zeven nieuwkomers en drie beloften.

De supportersfederatie en sfeergroep South Lane Crew omkaderen het gebeuren met een heus fandorp. Als het weer wat meevalt, worden minstens 1.000 fans verwacht. Voor hen is het uitkijken naar de nieuwe namen Timothy Derijck, Jens Naessens, Sander Coopman, Lukas Lerager, Davy De fauw, Brian Hamalainen en Igor Vetokele, al zijn Naessens, De fauw en Hamalainen natuurlijk niet helemaal nieuw. Mogelijk worden er nóg versterkingen voorgesteld, want de club geeft toe nóg drie spelers te willen binnenhalen, eentje in elke linie.

Het ziet er naar uit dat Steve De Ridder, afgelopen seizoen gehuurd van en inmiddels overbodig bij FC Kopenhagen, zaterdag zal ontbreken. Algemeen manager Eddy Cordier: “In tegenstelling tot wat hier en daar werd geschreven laat Kopenhagen hem nog niet gratis vertrekken, maar we blijven het dossier opvolgen.”

Niet op gebruikelijk terrein

De eerste open training vindt niet op een van de gebruikelijke oefenvelden plaats, wel op terrein 5, gelegen pal achter het nieuwe oefencomplex. Daar zal de sfeergroep South Lance Crew trainers en spelers met het nodige licht- en klankspel welkom heten. Bedoeling is dat Francky Dury en aanvoerder Mbaye Leye de aanhang toespreken en de nieuwe spelers voorstellen. “Wij voorzien een drankstandje, barbecueworsten, een dj, een springkasteel en een kraampje waar de sfeergroep T-shirts en stickers zal verkopen om zijn sfeeracties te bekostigen”, vertelt Geert Titeca van de supportersfederatie. Daarnaast zal ook het terras van het Essevee Thema Café voor het eerst open zijn voor het publiek.

Marvin Baudry (l.) en nieuwkomer Igor Vetokele donderdagmorgen nog aan het ontbijt in Koksijde en zaterdag in Waregem op het trainingsveld.
Marvin Baudry (l.) en nieuwkomer Igor Vetokele donderdagmorgen nog aan het ontbijt in Koksijde en zaterdag in Waregem op het trainingsveld.© Foto Essevee

Maandag en dinsdag werd al getraind in groepen van elf spelers. Wie de eerste dag op het oefenveld stond, onderging de tweede dag medische testen en omgekeerd. Woensdag vonden twee trainingen plaats alvorens ‘s avonds op teambuildingstage naar de hotelschool in Koksijde te vertrekken. De spelersgroep komt vrijdagavond laat terug naar Waregem.

(TVW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Waregem, De Weekbode Izegem en De Weekbode Tielt van vrijdag 24 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier