Zulte Waregem graait met z’n tienen 1-1-gelijkspel weg uit Eupen

© belga

Een saaie match tussen Eupen en Zulte Waregem leverde beide teams een punt op. Kort na de uitsluiting van Pletinckx kwam Essevee via Larin op voorsprong, na de pauze lukte de thuisploeg de gelijkmaker. Er was erg weinig animo in een zoutloze partij, alleen de slotminuten van de eerste helft zorgden voor wat opwinding.

Francky Dury gaf het vertrouwen aan dezelfde elf die twee weken geleden Antwerp vrij vlot opzij zetten, dus met Oberlin op de plaats van Björdal op de rechterflank. Het eerste kwartier kabbelde de partij op en neer, alleen Penaranda zorgde voor een beetje vuur met een schot naast. Het duurde tot na het halfuur voor De Wolf attent moest zijn, twee pogingen van Larin op evenveel minuten leverden niks op.

Zware sanctie

Slapend de rust in? Dat was zonder Boucaut en de VAR gerekend. Pletinckx maakte een fout, waarvoor de ref eerst naar de stip wees en Pletinckx geel gaf. Foute boel, dacht de VAR, die de beslissing terugschroefde naar een vrije trap, maar Pletinckx plots van het veld liet sturen. Een wel erg strenge sanctie, temeer Penaranda minuten later ‘maar’ geel kreeg voor een vliegende tackle op Bossut, een fase waarbij Deschacht voor protest ook nog eens geel pakte. De bezoekers slaagden erin de frustratie te vertalen naar fighting spirit en scoorden op slag van rust: de eerste Belgische (kopbal)goal van Larin, op assist van Zarandia.

Dury besliste om tijdens de rust zijn drie wissels tegelijk door te voeren. Humphreys en Sissako moesten de burcht achterin versterken, Bruno kwam op de plaats van Oberlin. Eupen mocht komen, deed dat ook, maar vond het kader niet. Essevee vergat intussen te voetballen en beperkte zich tot de gelederen gesloten houden. Dat lukte niet: kort na het uur schilderde de ingevallen Milicevic de bal op de knikker van Bautista: 1-1.

De thuisploeg rook bloed, Toyokawa mikte over. Zulte Waregem telde de minuten af, maar kreeg geen lijn meer in het spel. Bij Eupen lukte dat evenwel ook niet echt, waardoor deze match doodbloedde. Iedereen content met een gelijkspel en heel veel respect voor de circa zeventig Esseveefans die zich de lange verplaatsing getroostten en er weinig voor in de plaats kregen. Volgende week, thuis tegen AA Gent, zal Zulte Waregem uit een ander vaatje moeten tappen.

(BV)

Zulte Waregem: Bossut, Bürki, Deschacht, Pletinckx, De fauw, Seck, Zarandia (46′ Humphreys), Govea (46′ Sissako), Oberlin (46′ Larin), Berahino en Larin.

Eupen: De Wolf, Beck, Koch, Amat, Blondelle (78′ Ciampichetti), Penaranda, Marreh, Cools (58′ Schouterden), Keita (58′ Milicevic), Bautista en Toyokawa.

Doelpunt: 45+3′ Larin 0-1, 63′ Bautista 1-1.

Geel: 20′ Zarandia, 42′ Pletinckx, 45+2′ Deschacht, 45+2′ Penaranda, 57′ Amat, 88′ Milicevic.

Rood: 42′ Pletinckx.