Zulte Waregem geeft nog bijna zege uit handen tegen Waasland-Beveren

Na een vroege 2-0-voorsprong waande Essevee zijn schaapjes al op het droge, maar dat was buiten de Beverse aansluitingstreffer in het slot van de wedstrijd gerekend. De thuisploeg panikeerde echter niet en hield de stand op 2-1.

Noodgedwongen voerde Francky Dury twee wissels door in zijn elftal. Abdou Diallo en Christophe Lepoint, beiden geschorst, werden vervangen door Karim Essikal en Nikola Storm.

Waasland-Beveren tekende voor de eerste kans. Na Oost-Vlaamse steekpass mocht Zinho Gano zijn kans gaan tegen Sammy Bossut, maar die was meteen bij de les. In de 6de minuut besloot Mbaye Leye het eerste gevaar van de thuisploeg met een kopbal over het doel van Merveille Goblet. Amper 8 minuten waren we ver toen Storm zich na een steal van Onur Kaya goed doorzette op links, de grote rechthoek binnen raasde en Mame Thiam bediende; de Senagalees gleed het leer aan de tweede paal binnen. Bij nader inzien had Goblet de voorzet van Storm kunnen onderscheppen.

© BELGA

De bezoekende doelman beleefde niet zijn gelukkigste avond aan de Gaverbeek. Kort na het kwartier had hij moeite met een botsend schot van Kaya, maar geen enkele Esseveeër was goed gevolgd om de rebound te benutten. Diezelfde Goblet ging halverwege de eerste helft onder een hoekschop van Kaya door. De bal belandde op het hoofd van Leye, die de 2-0 en meteen ook zijn 9de treffer van het seizoen aantekende. Zo passeerde hij met 55 goals ook Frederik D’Hollander als clubtopschutter aller tijden.

© BELGA

Na de pauze ving Essevee Waasland-Beveren met een goede organisatie op en wat kansen betrof bleven beide supporterskernen op hun honger. Het niveau van de wedstrijd kalfde zienderogen af. En plots was de aansluitingstreffer dan toch een feit. Milos Maric trapte een vrijschop van behoorlijk ver met een streep in de rechterbenedenhoek, een bal die te pakken leek voor Bossut. Gelukkig voor Zulte Waregem waren de zwakke bezoekers niet meer bij machte om nog echt door te drukken voor de gelijkmaker.