Zulte Waregem geeft 3-0-voorsprong nog uit handen in oefenpot tegen Hannover

© Facebook Zulte Waregem

Essevee kan dit seizoen maar geen voorsprong vasthouden. Dat is de belangrijkste conclusie na de oefenwedstrijd tegen de Duitse eersteklasser op oefenkamp in Marbella.

Alle zes de goals vielen na rust. In de eerste helft was Hannover 96, een club die in de degradatiezone van de Bundesliga vertoeft, de betere van Zulte Waregem, waar nieuwkomers Ibrahima Seck, Stef Peeters en Idrissa Sylla alle drie in de basis stonden. Het was vooral de Duitse derde doelman van Essevee, Eike Bansen, die zich tegen zijn landgenoten wist te onderscheiden.

Op een eerste kans voor Zulte Waregem was het wachten tot minuut 40, maar Henrik Bjordal kreeg de voorzet van Théon Bongonda niet tussen de palen. Op slag van rust miste een schot van Hamdi Harbaoui alle richting.

In de tweede helft bracht Francky Dury andere namen tussen de lijnen. Zulte Waregem liep tussen minuut 70 en 78 3-0 uit via Nissilä, Mamadou Sylla en De Pauw, maar het liet de Duitsers even snel terugkeren. Het spook van KV Kortrijk, dat in de laatste wedstrijd voor Nieuwjaar een 0-2-achterstand ophaalde tegen de buren, is duidelijk nog niet uit de Essevee-hoofden verdwenen.