Tenzij Essevee de schorsing vrijdag aanvecht voor de Geschillencommissie Hoger Beroep, kan Francky Dury niet rekenen op Sylla in de kelderkraker van zaterdag tegen Lokeren. Ook op bezoek bij Club Brugge (23 november) zit hij dan aan de kant.

Tien minuten voor het affluiten van de stuntzege tegen Standard (3-1) probeerde Sylla een hoge bal te controleren met de voet. De Senegalese aanvaller vergat echter Collins Fai, die het leer net iets eerder wegkopte. Sylla trapte daardoor in het gezicht van de Standard-verdediger. Scheidsrechter Nicolas Laforge oordeelde dat een rode kaart op zijn plaats was.

Fai niet gezien

Het Bondsparket had drie speeldagen schorsing gevraagd, maar dat vond Zulte Waregem te zwaar. Sylla had Fai namelijk niet gezien, zo bepleitten meester Jesse De Preter en clubsecretaris Steven Beulque dinsdag ter zitting. De commissie kwam tot een gelijkaardige conclusie op basis van de tv-beelden, maar pareerde ook meteen. "Van een professionele speler mag verwacht worden dat hij in staat is rekening te houden met de aanwezigheid van een tegenstrever op het moment dat hij zo'n actie uitvoert", aldus zetelend commissielid Jan Decorte, die wel rekening hield met het "erg gunstige disciplinaire verleden" om een speeldag schorsing met uitstel te verlenen.

(Belga)

Tenzij Essevee de schorsing vrijdag aanvecht voor de Geschillencommissie Hoger Beroep, kan Francky Dury niet rekenen op Sylla in de kelderkraker van zaterdag tegen Lokeren. Ook op bezoek bij Club Brugge (23 november) zit hij dan aan de kant.Tien minuten voor het affluiten van de stuntzege tegen Standard (3-1) probeerde Sylla een hoge bal te controleren met de voet. De Senegalese aanvaller vergat echter Collins Fai, die het leer net iets eerder wegkopte. Sylla trapte daardoor in het gezicht van de Standard-verdediger. Scheidsrechter Nicolas Laforge oordeelde dat een rode kaart op zijn plaats was.Het Bondsparket had drie speeldagen schorsing gevraagd, maar dat vond Zulte Waregem te zwaar. Sylla had Fai namelijk niet gezien, zo bepleitten meester Jesse De Preter en clubsecretaris Steven Beulque dinsdag ter zitting. De commissie kwam tot een gelijkaardige conclusie op basis van de tv-beelden, maar pareerde ook meteen. "Van een professionele speler mag verwacht worden dat hij in staat is rekening te houden met de aanwezigheid van een tegenstrever op het moment dat hij zo'n actie uitvoert", aldus zetelend commissielid Jan Decorte, die wel rekening hield met het "erg gunstige disciplinaire verleden" om een speeldag schorsing met uitstel te verlenen. (Belga)