“Treffer van Harbaoui terecht afgekeurd”

Zowel supporters als trainer vonden dat het doelpunt van spits Harbaoui onterecht werd afgekeurd. © BELGA
Redactie KW

Volgens scheidsrechtersbaas Johan Verbist werd de 0-2 van Hamdi Harbaoui voor Zulte Waregem op het veld van STVV afgelopen zondag terecht afgekeurd. Dat blijkt dinsdag uit zijn wekelijkse beoordeling van de Video Assistent Referee (VAR).

Essevee dacht op Stayen 0-2 voor te komen dankzij Harbaoui, maar scheidsrechter Jan Boterberg annuleerde de treffer van de Tunesische spits op aangeven van de videoref. Die had voorafgaand aan de rake kopbal een elleboogstoot van Harbaoui in het gelaat van Casper De Norre gezien.

Zulte Waregem verloor de match uiteindelijk nog met 2-1. Na de partij was de wedstrijdleiding kop van jut, vooral omdat het doelpunt van Harbaoui afgekeurd werd. Coach Francky Dury trok net als de supporters fel van leer. Maar volgens zijn scheidsrechtersbaas had Boterberg het dus wel bij het rechte eind. “Bij een luchtduel gebruikt Harbaoui zijn elleboog en raakt speler Casper De Norre in het gelaat. Het doelpunt wordt afgekeurd en het spel wordt hernomen met een vrije trap voor Sint-Truiden. Correcte VAR-tussenkomst“, aldus Verbist.

Maandag stuurde de supportersfederatie van Zulte Waregem nog een open brief waarin het de scheidsrechterlijke beslissingen hekelde.

Onterechte strafschop

Volgens de scheidsrechtersbaas ging de videoref afgelopen week slechts één keer in de fout, namelijk in de partij tussen Oostende en Club Brugge. Blauw-zwart kreeg op aangeven van de VAR een strafschop na handspel, maar volgens Verbist had de videoref daar niet moeten tussenkomen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier