De Sutter had maar 7 minuten nodig om er in de volley eentje bij te doen, notabene bij de eerste Lokerse kans. Nochtans was Essevee in de aanvangsminuten het gevaarlijkst geweest, twee keer via een kopkans van Aaron Leya Iseka. De eerste poging tikte Davino Verhulst onder de lat weg, de tweede kans ging over de kooi van de Wase doelman.

Rond het kwartier krulde Davy De fauw de bal vanop afstand niet zo ver naast. Luttele minuten later mocht Onur Kaya vanop links voorzetten, Nill De Pauw kreeg er tegen zijn ex-club nog de kruin tegen, maar zijn poging belandde naast de kooi van Verhulst.

Kans op kans voor thuisploeg

Zulte Waregem bleef aardige kansen creëren. In de 27ste minuut mocht Kaya aanleggen voor een vrije trap, die hij verrassend rechtstreeks richting Verhulst stuurde. Het leer likte de paal en vervolgens bracht Verhulst redding. Een heet standje voor de Lokerse kooi. Diezelfde Verhulst zette zijn sollicitatie om man van de match te worden kracht bij door een loeier van Sander Coopman over doel te tikken en met een ultieme reflex Timothy Derijck van een kopbalgoal te houden.

© BELGA

Ook Leya Iseka vond voor rust nog eens Verhulst op zijn weg en Brian Hamalainen trapte voorlangs.

Opnieuw vroege Lokerse treffer

Het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste, want bij de eerste beste bezoekende kans was het prijs. Na een chaotische fase voor het doel van Nicola Leali had De Sutter met het hoofd het laatste woord. Zoals een ex-Esseveeër ons prompt sms'te: De Sutter is sinds 15 jaar de kwelduivel van Dury, al van bij Torhout in derde klasse.

De Esseveecoach moest wel iets ondernemen en haalde kort na het uur zijn enige verdedigende middenvelder (Idrissa Doumbia) naar de kant om met Ivan Saponjic een tweede spits te kunnen inbrengen. Dat loonde heel snel, want de Serviër zette met een knap tikje binnendoor Peter Olayinka vrij voor doel en de Nigeriaan liet Verhulst geen kans: 1-2. De thuisploeg rook de gelijkmaker, maar De Pauw kopte van dichtbij in de armen van Verhulst.

© BELGA

In minuut 78 mocht heel Zulte Waregem opgelucht ademhalen, want eeuwige kwelduivel De Sutter werd naar de kant gehaald. Maar anders leek alles bij hetzelfde te blijven: een poging van Olayinka werd onschadelijk gemaakt door Verhulst en Kaya trapte in de herneming over. Steve De Ridder, een oude bekende in het Regenboogstadion, maakte er - nadat hij twee thuisverdedigers uitschakelde - nog 1-3 van. Het enige positieve nieuws van de avond is dat Zulte Waregem zich met 16 op 27 in de top 6 van de Jupiler Pro League handhaaft.