De flankaanvaller van Zulte Waregem kreeg woensdagavond in de finale van play-off 2 rechtstreeks rood.

Essevee versloeg Sporting Lokeren na strafschoppen en blijft zo in de running voor het vijfde en laatste Europese ticket. Maar daarvoor moest Zulte Waregem wel zwoegen, vooral omdat de club al na 37 minuten (bij een 0-0 stand) met een man minder verder moest. Op de kletsnette grasmat van het Regenboogstadion pakte Theo Bongonda uit met een vliegende tackle op de rechterknie van Marko Miric, die vijf minuten later vervangen moest worden. Bongonda en Miric snelden beiden naar een afvallende bal. De flankaanvaller leek te willen anticiperen op een tackle van Miric, maar gleed op de valreep weg. In zijn sprong plantte hij zijn studs boven de rechterknie van Miric. Scheidsrechter Sébastien Delferière trok prompt rood.

Door de vordering van het Bondsparket dreigt Bongonda de confrontatie van zondag op het veld van KRC Genk te missen. De inzet van die partij is een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

(BELGA)

De flankaanvaller van Zulte Waregem kreeg woensdagavond in de finale van play-off 2 rechtstreeks rood.Essevee versloeg Sporting Lokeren na strafschoppen en blijft zo in de running voor het vijfde en laatste Europese ticket. Maar daarvoor moest Zulte Waregem wel zwoegen, vooral omdat de club al na 37 minuten (bij een 0-0 stand) met een man minder verder moest. Op de kletsnette grasmat van het Regenboogstadion pakte Theo Bongonda uit met een vliegende tackle op de rechterknie van Marko Miric, die vijf minuten later vervangen moest worden. Bongonda en Miric snelden beiden naar een afvallende bal. De flankaanvaller leek te willen anticiperen op een tackle van Miric, maar gleed op de valreep weg. In zijn sprong plantte hij zijn studs boven de rechterknie van Miric. Scheidsrechter Sébastien Delferière trok prompt rood.Door de vordering van het Bondsparket dreigt Bongonda de confrontatie van zondag op het veld van KRC Genk te missen. De inzet van die partij is een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League. (BELGA)